Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αλαβάνος: Ο Τσίπρας σπρώχνει την Ελλάδα εκτός ευρώ


Διαβάστε τι δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Στο επίκεντρο οι φόβοι για έξοδο της χώρας από το ευρώ 
Να πει "την αλήθεια στον λαό" ζητάει ο Αλέκος Αλαβάνος από τον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον ευθέως να εξηγήσει ότι η πρότασή του οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ και να του παρουσιάσει (στον λαό) το σχέδιό του, ώστε να μην αιφνιδιαστεί.
"Υπάρχει η άποψη ότι αν η Αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ), θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία" γράφει ο πολιτικός μέντορας του Αλέξη Τσίπρα στο άρθρο του "Δεκαπέντε σημειώσεις στο πρόχειρο".
Και συνεχίζει: "Όμως διαχωρίζεται η Αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους".
Τα βέλη της κριτικής του πολιτικού ο οποίος "άνοιξε τον δρόμο" στον Αλέξη Τσίπρα κατευθύνονται κυρίως στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόγραμμά του, αλλά και στην ανάλυση που κάνει για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
 Ο κ. Αλαβάνος σημειώνει ότι "ήδη ακούμε την Ευρώπη να μας απειλεί με έξοδο από το ευρώ. Για να μη βρεθούμε στο χάος έχουμε ετοιμάσει το σχέδιό μας για την έξοδο. Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι δεν θα αιφνιδιαστούν, ούτε θα απογοητευτούν".
Το καρφί Αλαβάνου είναι επίσης αιχμηρό και για την ανάλυση που κάνει η Κουμουνδούρου για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Αφού διαπιστώνει ότι δυνατότητα κατάργησης του Μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός ευρωζώνης, επισημαίνει:
"Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί ν' αποβεί μοιραία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.