Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια που διακινούνται περί ύπαρξης σχεδίου για απομάκρυνση της χώρας μας από το ευρώ. «Η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι επεξεργάζεται σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο...
twitter ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί. Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και ο Επίτροπος για την Οικονομία Ολι Ρεν. Είχε προηγηθεί η δήλωση του Επιτρόπου για το Εμπόριο Κάρελ Ντε Χουχτ ότι η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν σενάρια για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ.


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε με απόλυτο τρόπο τα σενάρια αυτά.

«Η ΕΕ δεν εργάζεται στη βάση ενός σεναρίου για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Εργαζόμαστε για να παραμείνει η Ελλάδα (στο ευρώ)», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Ολι Ρεν, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Channel 4.

«Η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι επεξεργάζεται σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», έγραψε στο twitter ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Μπαγί επανήλθε με νέα ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο:

«Ο Μπαρόζο και ο Ρεν λένε τα τελευταία δύο χρόνια ότι η Κομισιόν θέλει την Ελλάδα μέσα στο ευρώ. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει. Δεν υπάρχει σχέδιο της Κομισιόν για ελληνική έξοδο από το ευρώ», έγραψε στον λογαριασμό του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι δηλώσεις του Επιτρόπου Εμπορίου

Νωρίτερα, ο Επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Κάρελ Ντε Χουχτ, είχε δηλώσει - σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters - ότι η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζουν ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από το ευρώ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένας ευρωπαίος αξιωματούχος δείχνει να επιβεβαιώνει την ύπαρξη σχεδίων για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

Εικασίες, φήμες και σενάρια κυκλοφορούν πολλά εδώ και πολύ καιρό, αλλά πάντα στις επίσημες δηλώσεις διαψεύδεται η ύπαρξη τέτοιων σχεδίων.

«Πριν από ενάμισι χρόνο ίσως να υπήρχε ο κίνδυνος αλυσιδωτών επιπτώσεων», είπε ο επίτροπος Εμπορίου και πρώην υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, στη συνέντευξη του στη βελγική εφημερίδα De Standaard.

«Αλλά σήμερα υπάρχουν, τόσο μέσα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και στην Κομισιόν, υπηρεσίες που εξετάζουν ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει», σημείωσε.

Και η Γερμανία

Ταυτόχρονα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Σίλκε Μπρουνς, δήλωσε την Παρασκευή: «Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για το εάν η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.