Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Δέσμη δραστικών μέτρων για την εξυγίανση του νοσούντος ισπανικού χρηματοπιστωτικού κλάδου ανακοίνωσε την Παρασκευή η Μαδρίτη, μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, η ισπανική κυβέρνηση απαιτεί από τις τράπεζες κεφάλαια ύψους 30 δισ. ευρώ, για την...
κάλυψη ζημιών από τα επισφαλή δάνεια και τον κλάδο των ακινήτων, και τον διαχωρισμό των στοιχείων ενεργητικού από τους ισολογισμούς τους.

Επίσης, η Μαδρίτη θα αναθέσει σε δύο ανεξάρτητους αναλογιστικούς οίκους να εκτιμήσουν την έκθεση των τραπεζών στον κλάδο ακινήτων που έχει καταρρεύσει.

Στις αρχές της εβδομάδας, το ισπανικό δημόσιο πήρε στον έλεγχό του το 45% της ισπανικής τράπεζας Bankia. Η Bankia είχε ζητήσει τη μερική της κρατικοποίηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ισπανίας.

Παράλληλα, έχει έχουν επιβληθεί στα πιστωτικά ιδρύματα προβλέψεις 54 δισ. ευρώ για την κάλυψη επισφαλών δανείων. Υπό το βάρος των αρνητικών εξελίξεων, την Παρασκευή ο τραπεζικός κλάδος στο ισπανικό χρηματιστήριο κατέγραψε μεγάλη πτώση.

Σημειώνεται ότι η χώρα της ιβηρικής έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών λόγω του χρηματοπιστωτικού κλάδου, καθώς ανεβάζουν όλο και υψηλότερα το κόστος δανεισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.