Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά θέλει και τήρηση των δεσμεύσεων...



Τη θέση της Κομισιόν ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο ευρώ, επανέλαβε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup και σημείωσε ότι η πρέπει να βοηθήσουν στην ώθηση της ανάπτυξης.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι ...η βοήθεια προς την Ελλάδα θα σταματήσει αν η χώρα μας δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, σημειώνοντας πάντως πως δεν αναμένεται να συμβεί αυτό.

Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.



Στο Eurogroup, που συνεδριάζει σε λίγη ώρα, αναμένεται να κυριαρχήσουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, αν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται ανακοίνωση για την Ελλάδα ώστε να μην εκληφθεί ως παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Στο μεταξύ, παρόμοιες με της Άγκελα Μέρκελ ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει πιστή στο πρόγραμμα και στους στόχους της αλλά και στα χρονοδιαγράμματα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας, κάτι που με τις δηλώσεις του απέκλεισε η καγκελαρία.

Ο κ. Ζάιμπερτ παράλληλα τόνισε ότι η προτεραιότητα της Ελλάδας είναι να σχηματίσει κυβέρνηση.
Επίσης, η Μαριάν Κοτ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι η δεύτερη δανειακή σύμβαση είναι ο μόνος και ο μόνος σωστός τρόπος για να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.