Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Στο χορό των προειδοποιήσεων προς τους Έλληνες ψηφοφόρος ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου μπήκε και η βρετανική κυβέρνηση. Μιλώντας από το Σικάγο, λίγο μετά τη σύνοδο των G8, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους...
Έλληνες, ότι έχουν την επιλογή να ψηφίσουν για να παραμείνουν στο ευρώ αναγνωρίζοντας τις δεσμεύσεις τους ή να ψηφίσουν διαφορετικά και στην ουσία να ψηφίσουν για να βγουν από την ευρωζώνη. Ζήτησε δε από την ευρωζώνη να έχει έτοιμα τα κατάλληλα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ελληνικής εξόδου.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης Κεν Κλαρκ προειδοποίησε ότι το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης είναι υπό κατάρρευση. Απευθυνόμενος στους Έλληνες ψηφοφόρους είπε ότι πρέπει να αντικρίσουν την πραγματικότητα ψηφίζοντας για κόμματα που υποστηρίζουν τη μείωση του ελλείμματος. Πρόσθεσε ότι η ψήφος σε «εκκεντρικούς εξτρεμιστές» θα οδηγήσει σε πτώχευση και πιθανώς σε έξοδο από την ευρωζώνη.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Κλεγκ προειδοποίησε από την πλευρά του μιλώντας στο Σπίγκελ ότι ο συνδυασμός οικονομικής αβεβαιότητας και πολιτικής παράλυσης στην ευρωζώνη απειλεί με άνοδο του εξτρεμισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη.

Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών, Εντ Μπολς απηύθυνε επίσης προειδοποίηση, αλλά προς τη Γερμανία, λέγοντας ότι κάποιος πρέπει να πείσει το Βερολίνο ότι η πολιτική λιτότητας οδηγεί στην καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.