Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ

Μιας κι αρχίζουμε όλοι να γνωρίζουμε καλύτερα τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική του επιτυχία, χρήσιμο θα ήταν να ενημερωθούμε και για τις θέσεις του καισε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Σύμφωνα με τα επίσημα κείμενα του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:

-Την αποχώρηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από αποστολές που συνιστούν επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού σε ξένα...


...εδάφη, ιδίως από το Αφγανιστάν, αλλά και Βαλκάνια. Για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ισχύσει η αρχή: κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

-Την καταγγελία της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και την απεμπλοκή από κάθε σχεδιασμό στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν και τη Συρία. Τη στήριξη του αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.

-Το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Άκτιου. Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του.

-Τη σταθερή θέση εναντίον της παρουσίας με οποιονδήποτε τρόπο (εγκατάσταση, στάθμευση ή διέλευση) πυρηνικών όπλων και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής στην Ελλάδα, αλλά και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Μένει να δούμε αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αναθεωρήσει και την άποψη του περί ΝΑΤΟ, μετά την αναθεώρηση των θέσεων του για την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Διαφορετικά, η δραχμή θα είναι ο τελευταίος κίνδυνος που θα αντιμετωπίσει αυτή η χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.