Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Alpha Bank: "Αν ακυρώσουμε το Μνημόνιο θα έρθει άτακτη χρεοκοπία"

Ο κίνδυνος να επέλθει άτακτη χρεοκοπία είναι υπαρκτός, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανάλυση της Alpha Bank που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.
Με την καταγγελία και ακύρωση του Μνημονίου, η χώρα θα υποχρεωθεί σύμφωνα με την Τράπεζα σε "άτακτη χρεοκοπία".

"Aν η Ελλάδα ακυρώσει το 2ο Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που το συνοδεύουν, και, το σπουδαιότερο, αν εγκαταλείψει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων, θα χάσει τις σημαντικές ενισχύσεις που τις παρέχονται.
Στην περίπτωση αυτή, η χώρα θα υποχρεωθεί σε "άτακτη χρεοκοπία" και ο ελληνικός λαός θα επωμισθεί ολόκληρο το κόστος της ουσιαστικής διάλυσης των βασικών θεσμών λειτουργίας της οικονομίας και το κόστος της εξόδου από μια κρίση που θα είναι πολύ πιο παρατεταμένη και θα λάβει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανάλυση της.
Όπως αναφέρει η ανάλυση, "πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι εάν το ελληνικό κράτος αθετήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, τότε θα συμβούν τα ακόλουθα:
  • Δεν θα λάβει τη 2η δόση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης, ύψους 29 δισ. ευρώ που προορίζεται σε μεγάλο βαθμό για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε αναπλήρωση των ζημιών που υπέστησαν από το PSI plus, που είχε ως συνέπεια την μείωση της αξίας των κρατικών ομολόγων που είχαν στο ενεργητικό τους κατά -75% περίπου (...).
  • Θα διακοπεί οριστικά η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ με απώλεια ρευστότητας γαι την ελληνική οικονομία ύψους άνω των 130 δισ. ευρώ. Στο τέλος Μαρτίου 2012, το υπόλοιπο των ιδιωτικών καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ανερχόταν σε 165,3 δισ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο των δανείων προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά ανερχόταν στα 245,1 δισ. ευρώ.
Ακόμη, η Τράπεζα αναφέρεται στην πρόταση του κ. Στρατούλη, να χρησιμοποιηθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων για την ανάπτυξη της οικονομίας.
"Απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν τα 165 δισ. ευρώ των χρημάτων των καταθετών στις τράπεζες, για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριώων, εκφράζουν παντελή έλλειψη πραγματικότητας (...)", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.