Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟ 2013


Οι μεγαλύτεροι εταίροι της Γερμανίας στην Ευρωζώνη, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην επίτευξη του στόχου περί δημοσιονομικού ελλείμματος το επόμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη...
δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, το 2013 η Γαλλία και η Ισπανία προβλεπόταν ότι θα μειώσουν το δημοσιονομικό τους έλλειμμα σε επίπεδο χαμηλότερο του 3% ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τους ενώ η Ιταλία θα εμφάνιζε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Αντ' αυτού, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας θα ανέλθει σε 6,3% του ΑΕΠ, της Γαλλίας στο 4,2% και της Ιταλίας στο 1,1%.

Οι προβλέψεις αυτές της Επιτροπής, όπως ανακοινώθηκε, εκπονήθηκαν στη βάση της μη μεταβολής της παρούσας οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζουν τα παραπάνω κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Επιβεβαιώνοντας προηγούμενη πρόβλεψή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι συνολικά το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα υποχωρήσει κατά 0,3% εφέτος, αλλά σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις της θα σημειώσει άνοδο κατά 1% το 2013.

Ειδικότερα, η οικονομία της Γερμανίας θα διευρυνθεί κατά 0,7% εφέτος και κατά 1,7% το επόμενο έτος, καταγράφοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη.

Η οικονομία της Γαλλίας θα αναπτυχθεί κατά 1,3% το 2013, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήτοι λιγότερο από ότι προβλέπει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ (1,7%), πάντως περισσότερο από ό,τι εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (1%).

Το ΑΕΠ των 27 κρατών μελών της ΕΕ θα παραμείνει αμετάβλητο το τρέχον έτος και θα αυξηθεί 1,3% το 2013.

Ωστόσο το επίπεδο της ανεργίας για την Ευρωζώνη θα διαμορφωθεί περί το 11% το επόμενο έτος. Τον Μάρτιο η ανεργία διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 10,9% για την Ευρωζώνη, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν 17,36 εκ. άνεργοι στα κράτη-μέλη της, το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει ανέλθει ο σχετικός αριθμός από τη σύσταση της ζώνης του ευρώ έως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.