Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Και περισσότερη τιμή όταν προβλέπουν...

Η ιλαροτραγωδία της απογραφής από τη ΝΔ


Toυ Ανδρέα Παπαδόπουλου

Στο περιθώριο της ενασχόλησής της με τα θέματα του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ και του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84, η ηγετική ομάδα της ΝΔ φαίνεται ότι άρχισε να ασχολείται και να μελετά τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή. Η διαδικασία αυτή γίνεται με δειλά, αλλά γοργά βήματα. Χωρίς να το έχουν πολυκαταλάβει αποκήρυξαν την πιο κομβική επιλογή των κυβερνήσεων Καραμανλή, αυτή της απογραφής. Όσοι θυμούνται θα ξέρουν ότι μετά την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, η ΝΔ βομβάρδιζε καθημερινά τον τύπο με ανακοινώσεις-σχεδόν με απειλητικό τρόπο και ύφος-ότι μόλις έρθει στα πράγματα θα προβεί σε απογραφή. Η τότε τρόικα-Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Ρουσόπουλος-υπερακόντιζε για το πόσο σημαντική ενέργεια (θα) είναι η απογραφή και πόσο θα βοηθήσει, ώστε να αποκατασταθεί το τρωθέν κύρος της χώρας και να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα. Λίγους μήνες μετά την ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, τον Οκτώβριο του 2004, δημοσκόπηση της GPO κατέγραφε ότι το 84,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ βλέπουν θετικά την απογραφή, ενώ η…εμπνευσμένη επιλογή της κυβέρνησης Καραμανλή είχε γοητεύσει και το 49,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Η ενδιαφέρουσα συνέχεια στην Ημερησία εδώ.

Θα πάει ο Άκης φυλακή;


Απορίες για το μέλλον του Άκη Τσοχατζόπουλου φαίνεται ότι έχει το Πρώτο Θέμα και τις μοιράζετε μάλιστα με τους αναγνώστες του, θα πάει ο Άκης φυλακή;
Η απάντηση είναι "Όχι" γιατί καλύπτεται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών κι αυτό είναι κάτι που η εφημερίδα γνωρίζει. Αν και το γνωρίζει, καλλιεργεί σκόπιμα ψευδείς ελπίδες σε έναν όχλο που διψάει για "αίμα".

Έτσι, όταν η Προανακριτική θα ολοκληρώσει το έργο της, η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει με ακόμα μεγαλύτερους τίτλους για την ατιμωρησία των πολιτικών και το κουκούλωμα. Τότε, θα πρέπει η επικοινωνιακή ομάδα του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί όλο αυτό το φθηνό πάρτυ κάθαρσης (εδώ) που έστησε...

Αυριανό συνδικαλιστικό ραντεβού στα συλλαλητήρια


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΤο πρωί της Κυριακής, τα συνδικάτα στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της επετείου της εργατικής Πρωτομαγιάς, έχουν κλείσει αγωνιστικό ραντεβού.
Από τις 8 το πρωί θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία, η στάση και η στάθμευση σε δρόμους γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Συντάγματος.
Αποτελεί και θέμα απόδειξης του αξιόμαχου για τους ηγέτες του συνδικαλιστικού κινήματος, το να συσπειρώσουν εργαζομένους.

Κατσέλη: Βιώσιμη έξοδος από την κρίση μόνον με προάσπιση εργασιακών δικαιωμάτων


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΗ υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, στο μήνυμά της για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, μιλά για στήριξη της εργασίας και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων ως προϋποθέσεις για βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Σήμερα τιμούμε τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο του μόχθου και της δημιουργίας. Σε μια περίοδο που η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση πλήττει καίρια την αγορά εργασίας, θα πρέπει ν΄αντιληφθούμε ότι η στήριξη της εργασίας και η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελούν προϋποθέσεις για βιώσιμη έξοδο από την κρίση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
»Με αυτές τις προτεραιότητες, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στέκεται δίπλα στον κόσμο της εργασίας και τιμά τους αγώνες του».

ENAΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...


Ρεπορτάζ : Πασχάλης Κορωναίος
(από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)
Ενα χρόνο μετά την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης η Ελλάδα μοιάζει να βρίσκεται ακόμη στην αρχή του δρόμου μιας μεγάλης προσπάθειας, στην οποία διαρκώς προκύπτουν ανάγκες λήψης νέων μέτρων. Σ' αυτό το διάστημα αναιρέθηκαν κατακτήσεις... 
δεκαετιών και οι «συνήθεις ύποπτοι» σήκωσαν ξανά το βάρος. Με τη γλώσσα των αριθμών, τα δύο τρίτα της συνολικής προσαρμογής στηρίχθηκαν στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων. Οι εργαζόμενοι είδαν πρώτη φορά να μειώνεται ο μισθός τους.

Στον ιδιωτικό τομέα μέσω της σύναψης ατομικών συμβάσεων ή μερικής απασχόλησης, ενώ πλέον μπορούν να απολύονται με τη μισή ή ακόμη και χωρίς αποζημίωση. Στο Δημόσιο ε
Για να μεγενθύνετε την εικόνα πατήστε εδώ
Για να μεγενθύνετε την αφίσα πατήστε εδώ

Στην πλατεία Κλαυθμώνος ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά ...




Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 1η Μαΐου στις 11:00 το πρωί, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς ενώ μια ώρα νωρίτερα το... ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Την ημέρα της Πρωτομαγιάς η ΓΣΕΕ έχει εξαγείλλει 24ωρη απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν τα σωματεία των ναυτεργατών, ενώ ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η Πρωτομαγιά του 2011, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και στις κινητοποιήσεις της 11ης Μαΐου να αντιδράσουν στην πολιτική των απολύσεων, της μείωσης μισθών και συντάξεων, της ακρίβειας και της απαξίωσης του Δημοσίου Τομέα. Παράλληλα να διεκδικήσουν την υπεράσπιση του δημόσιου οικονομικού χώρου, τη λήψη μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, να τεθεί φραγμός στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, και στη καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων.

Να απαιτήσουν ακόμη, την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, καθώς και τη διατήρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Ανάκληση πορτοκαλάδας λόγω… γυαλιού ...




Την προληπτική ανάκληση/απόσυρση πορτοκαλάδας «ΛΟΥΞ», στην οποία σύμφωνα με καταγγελία παρατηρήθηκε παρουσία γυαλιού ζητεί ο ΕΦΕΤ.Πρόκειται για πορτοκαλάδα που παρήχθη στο ... Εργοστάσιο Πατρών της εταιρείας «ΛΟΥΞ- Φυσική Ελληνική Απόλαυση», σε πλαστική φιάλη των 500ml, με ημερομηνία λήξης 15.06.2011.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΑΝΤΑΣ



Ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σημαίας με τη σβάστικα από την Ακρόπολη και παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Απόστολος Φιλίππου Σάντας. Ο Λάκης Σάντας έγινε γνωστός στο... 
πανελλήνιο όταν τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαΐου του 1941, κατέβασε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο τη χιτλερική σημαία από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ο Απόστολος Σάντας με καταγωγή από τη Λευκάδα, γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1922 στην Πάτρα. Πάντοτε ιδεολόγος και σεμνός έλεγε: "Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, "ανώνυμοι"".


Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Θ.) του νοσοκομείου "Σωτηρία", που έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να τον σώσουν.

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟ 74% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Ρεπορτάζ : Γ. Παπαδογιάννης - Σ. Νίκας
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Πάνω από επτά στους δέκα Ελληνες (74%) θεωρούν ότι πλέον οι ιδιωτικοποιήσεις είναι «σίγουρα» ή «μάλλον» αναγκαίες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, η οποία διενεργήθηκε για... 
λογαριασμό της «Κ» και του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Μάλιστα, το 41% των ερωτηθέντων απάντησε στη σχετική ερώτηση ότι «σίγουρα» είναι αναγκαίες οι αποκρατικοποιήσεις, γεγονός το οποίο δείχνει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει σ’ ένα γενναίο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, καθώς η αλλαγή στάσης της κοινής γνώμης για το θέμα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Αλλωστε, το 58% των ερωτηθέντων έχει

ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ



Ρεπορτάζ : Βασίλης Ζήρας
(από την Καθημερινή της Κυριακής)
Αποφασισμένη να επιβάλει και όχι να διαπραγματευθεί την εφαρμογή του Μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου και των αποκρατικοποιήσεων έρχεται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα η τρόικα. Με τις αγορές να προεξοφλούν αδιέξοδο και... 
αναδιάρθρωση, τους Γερμανούς και άλλους Βορειοευρωπαίους να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να βάλουν εκ νέου το χέρι στην τσέπη για τους Ελληνες και με τους περισσότερους υπουργούς να έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους περιμένοντας το θαύμα ή το μοιραίο, οι ξένοι εμπειρογνώμονες έρχονται προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, ακόμη και τη διακοπή της χρηματοδότησης.
Η απόφαση της τρόικας να χρησιμοποιήσει την κόκκινη κάρτα, εάν χρειαστεί, προκύπτει από την εξής ερμηνεία της κατάστασης:
1. Η αντίληψη ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας απέτυχε

Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ...



Ρεπορτάζ : Α. Μάρκου
(από το Βήμα της Κυριακής)
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και τους πρώτους μήνες του 2011 οι ρυθμίσεις δανείων που δόθηκαν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά τα προηγούμενα χρόνια. Και αν η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους μόλις ξεκίνησε, η αντίστοιχη που αφορά... 
τις χορηγήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από πέρυσι. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχουν δώσει στη δημοσιότητα οι τράπεζες, το 2010 ρυθμίστηκαν συνολικά 300.000 δάνεια, εκ των οποίων το 15% ήταν επιχειρηματικά. Υπολογίζεται ότι το ύψος των οφειλών που αναδιαρθρώθηκαν προσέγγισε τα 10 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις το 2011 οι παραπάνω αριθμοί θα ξεπεραστούν, καθώς η ύφεση συνεχίζεται, περιορίζοντας τα εισοδήματα νοικοκυριών και ελεύθερων επαγγελματιών και τον τζίρο των επιχειρήσεων. Το γεγονός αυτό αναμένεται να οδηγήσει τις καθυστερήσεις σε νέα ιστορικά υψηλά. Η επίσημη πρόβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος κάνει λόγο για αύξησή τους προς το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων κατά 10%. Αυτό σημαίνει ότι τα προβληματικά δάνεια ενδεχομένως να ξεπεράσουν ακόμη και το 13% στο τέλος του 2011 από 10,4% έναν χρόνο νωρίτερα. Δηλαδή θα σταματήσουν να εξυπηρετούνται επιπλέον χορηγήσεις ύψους 6 δισ. ευρώ. 

Οι τραπεζίτες ευελπιστούν ότι

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους -όπως και όλους τους Έλληνες- σε βαθιά κατάθλιψη, αβεβαιότητα, ανησυχία», ανέφερε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος...
τον κάλεσε «να αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα» και τον χαρακτήρισε «άρχοντα της μιζέριας».Ο Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμα του κάνει λόγο για «πρωτόγνωρες περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και αλλεπάλληλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων, δεκάδες χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ραγδαία και πρωτόγνωρη εκτίναξη της ανεργίας».
«Αυτή είναι και η πιο κραυγαλέα απόδειξη αποτυχίας της πολιτικής ΠΑΣΟΚ», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρει πως «λύση δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο με μια Επανεκκίνηση, στην Παιδεία, την Υγεία, τη Δημόσια Ασφάλεια και, πρώτα από όλα, Επανεκκίνηση στην Οικονομία».
«Αυτές είναι οι δικές μας προτεραιότητες, αυτό είναι το συμβόλαιο που προτείνουμε σε όλους τους Έλληνες, συμβόλαιο Προοπτικής, Ελπίδας και Αξιοπρέπειας», καταλήγει ο Αντώνης Σαμαράς.
«Αφού κατέστρεψαν επί 6 χρόνια την Ελλάδα, την οδήγησαν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και μετά λιποτάκτησαν, τώρα παριστάνουν τους ανήξερους για τα δικά τους σπασμένα που πληρώνουμε σήμερα όλοι οι Έλληνες», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στα όσα αναφέρονται στο μήνυμα του Προέδρου της Ν.Δ. για την Πρωτομαγιά .
«Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα ο κήρυκας της μιζέριας, κ. Σαμαράς. Έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί. Όπως το να πείσει το κόμμα του ότι η "εγκληματική" απογραφή του 2004 ήταν του κ. Αλογοσκούφη και όχι συνειδητή πολιτική επιλογή όλων τους, με υπογραφή του κ. Καραμανλή», τονίζει ο Γιώργος Πεταλωτής και προσθέτει: «ας αποφασίσουν για το παρελθόν τους και ας αφήσουν την κυβέρνηση και όλους τους Έλληνες να παλεύουμε για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου»

Πρωτομαγιά 2011






ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

Η Πρωτομαγιά του 2011, - ένα χρόνο μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ της Κυβέρνησης και την εγκατάσταση στη χώρα μας ενός μηχανισμού επιβολής αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών με την ευθύνη της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ -, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.
Οι απώλειες δικαιωμάτων, εισοδήματος, εγγυήσεων και προοπτικής στην καθημερινότητα της ζωής της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, των μισθωτών και συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων, υπέρ του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, των λίγων και προνομιούχων, δεν έχει μεταπολιτευτικό προηγούμενο.
Η ανεργία σκαρφαλώνει προς το 20%, αυξάνονται οι ώρες εργασίας στο Δημόσιο από 37,5 στις 40, οι απολύσεις και οι συνθήκες γαλέρας στον ιδιωτικό τομέα, συνεχίζεται και εντείνεται η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και της στρατηγικής σημασίας δημοσίων επιχειρήσεων στην ενέργεια, τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, το νερό δηλαδή τα εναπομείναντα δημόσια κεφάλαια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την προστασία της κοινωνικής συνοχής.
Οι νέες θυσίες στο βωμό των αγορών, των κερδών, των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και της ασυδοσίας είναι στην ημερήσια διάταξη των κυβερνητικών μέτρων, των δελτίων ειδήσεων. Το νέο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής 2012 – 2015 που με το «καλημέρα» περικόπτει τα κοινωνικά δικαιώματα, αυξάνει την έμμεση φορολογία, το ΦΠΑ, υπόσχεται νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πριν ακόμη κατατεθεί και ψηφιστεί.
Οι ιστορικοί αγώνες πριν, την 1η Μάη 1886, μετά, με χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης, κοινωνικούς αγωνιστές, διαμόρφωσαν κατακτήσεις που σήμερα κατεδαφίζονται, δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις που σήμερα ανατρέπονται.
Η αγωνιστική και κοινωνική αλληλεγγύη, η ένταση των συνδικαλιστικών αγώνων και η ανάπτυξή τους στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος φραγμούστις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αντίστασης στα μέτρα της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της Ε.Ε.,διεκδίκησης νέων δικαιωμάτων, αποκατάστασης των απωλειών, είναι η στάση, η δράση πουτιμά την εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς. Συνεχίζει με συνέπεια, αποφασιστικότητα, τόλμη, τους αγώνες στο σύγχρονο κόσμο με τις ίδιες αρχές, αξίες και στόχους, απέναντι στα ίδια συμφέροντα.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ,
Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ – ΩΡΑ 11.00
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Της 11 ΜΑΗ, στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στο Πεδίον του Άρεως, στις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων
 σε όλες τις πόλεις και τους νομούς.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
  
Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Για να μεγενθύνετε την αφίσα πατήστε εδώ
Για να μεγενθύνετε την εικόνα πατήστε εδώ

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ 3.500.000 ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΩ TAXIS Η συμπλήρωση της δήλωσης σε 60 απλά βήματα Οι υπερβολικές αποδείξεις μπορεί να γίνουν φορολογικό μπούμερανγκ


Αποδείξεις-παγίδα που οδηγούν σε απώλεια του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, αυστηρά τεκμήρια που διευρύνονται και αυξάνονται, πιάνοντας όσους δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και αλλαγές στις εκπιπτόμενες δαπάνες που περιορίζουν το φόρο είναι οι καινοτομίες της φετινής φορολογικής δήλωσης.
Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα βρεθούν ενώπιον του εφόρου μέσα στον Μάιο -αν και εξετάζεται ήδη η παράταση των προθεσμιών υποβολής, που λήγουν από 3 έως 31 του μήνα, λόγω της εμπλοκής στο taxis.
Η «Ε» σας οδηγεί βήμα βήμα στη συμπλήρωση της δήλωσής σας,

Στο μικροσκόπιο όσοι έχουν λαμβάνειν από την εφορία


Οι δικαιούχοι επιστροφών φόρου από το Δημόσιο θα είναι στην κορυφή της λίστας για έλεγχο, σύμφωνα με οδηγία του υπουργείου Οικονομικών. Πέραν από την… προτεραιότητα που θα έχουν στον έλεγχο αποδείξεων θα γίνουν έλεγχοι ακόμη και σε όσους εισπράττουν μικροποσά.
Μέχρι σήμερα, όσοι είχαν λαμβάνειν κάτω από 1.500 ευρώ, τυπικά δεν ελέγχονταν, ενώ από φέτος σε αυτούς θα γίνονται διασταυρώσεις μέσω του ΤΑXIS για επαλήθευση. Εάν δε κάποιος έχει επικαλεστεί πλαστά δικαιολογητικά για να πάρει επιστροφή που δεν δικαιούται, το υπουργείο επισημαίνει ότι διαπράττεται αξιόποινη πράξη ,και θα γίνεται σχετική αναγγελία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ,σύμφωνα με το άρθρο 37 του Κ.Π.Δ .
Σε περιπτώσεις φορολογούμενων που η επιστροφή φόρου τους υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ, δηλαδή σχεδόν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τζίρο πάνω από 8.000 ευρώ ετησίως, θα διενεργείται από την εφορία έλεγχος των σχετικών παραστατικών, όπως συνηθιζόταν πάντα. Αυτό σημαίνει ότι θα τους καλεί η εφορία να προσκομίσουν ένα προς ένα τα παραστατικά που μειώνουν το φόρο τους, πιθανότατα και το σύνολο των αποδείξεων.
Ακόμη όσοι υποβάλλουν μηδενικές δηλώσεις (αδρανείς επιχειρήσεις) δεν χρειάζεται να έχουν υπογραφή λογιστή.
Όσον αφορά στις καταστάσεις φορολογικής αναμόρφωσης, για δαπάνες που δεν εκπίπτουν στο σύνολο τους, θα πρέπει να υποβληθούν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά (αφού ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο taxis βεβαίως) με καταληκτική ημερομηνία την 30 Ιουνίου. Σε αυτές θα πρέπει να δηλώνεται και από το λογιστή ότι έχουν υποβληθεί όλοι οι παρακρατούμενοι και έμμεσοι φόροι μέσα στη χρονιά.

Nαι στις αποκρατικοποιήσεις από τη Ν.Δ.


Θετική επί της αρχής στις αποκρατικοποιήσεις είναι η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος κ Χρ Σταϊκούρας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
"Η αποκρατικοποίηση είναι ένα στοιχείο για το οποίο εμείς είμαστε θετικοί. Και μάλιστα έχουμε ελέγξει την κυβέρνηση επανειλημμένως για ατολμία, παλινωδίες και έλλειψη βούλησης και σχεδίου. Αυτή η κυβέρνηση, στις αρχές του 2010, έλεγε ότι θα εισπράξει 2 δισ. από αποκρατικοποιήσεις το 2010 και δεν έγινε ούτε μια μέχρι σήμερα"  δήλωσε.
Ειδικότερα για τη ΔΕΗ τόνισε πως "οι αποκρατικοποιήσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν με τη λογική του ξεπουλήματος. Πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Αυτό ισχύει και για τη ΔΕΗ, όπου εκτός των άλλων πρέπει να συνεκτιμηθεί και το ενεργειακό μείγμα της χώρας"
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηλεκτρονική Έκδοση 


ΣΑΠΙΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΜΑ!

ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ TV ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!
Τη στιγμή που οι λαοί της Ευρώπης δοκιμάζονται από ταπρογράμματα λιτότητας και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις ή στην καλύτερη περίπτωση από το διαρκές πάγωμα των μισθών, το μεσαιωνικό θέαμα του πριγκηπικού γάμου στη Βρετανία, αποτελεί πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ.
Αρκετές μέρες πριν την τελετή της Παρασκευής, τα κυρίαρχα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, στην Ελλάδα αλλά καιδιεθνώς, ασχολιόντουσαν με το ποιοί ξένοι ηγέτες (μεταξύ των οποίων και αρκετοί δικτάτορες...) θα παρευρεθούν, πόσοι τουρίστες θα μεταβούν στο Λονδίνο, ποιά η ιστορία αγάπηςτων νεόνυμφων, και άλλα πολλά που θυμίζουν σαπουνόπερατης μεσημεριανής της μεσημεριανής τηλεοπτικής ζώνης.
Τόσο η ίδια η τελετή του γάμου με την προκλητικότατη χλιδήτων καταλοίπων της φεουδαρχίας, αλλά κυρίως η υπερπροβολή αυτής, αποτελεί μια χυδαία πρόκληση και προσβολή των λαών. Μια πρόκληση που αντιμετωπίζει τους λαούς, ως  αδαή "όχλο" που απλά διψά για άρτο και θεάματα!
Ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία, την ώρα που όλοι οι δημοσιογράφοι "βιτρίνας" ασχολιούνται με τον"παραμυθένιο γάμο", ο οικονομικός τύπος προιδεάζει για το κύμα λιτότητας που θα εξαπολυθεί πολύ σύντομα ενατίον του βρετανικού λαού με αφορμή το δημόσιο έλλειμμα της χώρας (10,1% του ΑΕΠ). Πριν από λίγους μήνες άλλωστε η βρετανική νεολαία έδωσε σκληρές μάχες ενάντια στην επιβολή διδάκτρων έως και 9000 λίρων ετησίως στα βρετανικά πανεπιστήμια!
Στην Ελλάδα, ο λαός ζει εδώ και 1 χρόνο έναν απίστευτο μνημονιακό εφιάλτη, καθώς οι άνεργοι ίσως και να είναι πλέον περισσότεροι από τους πλήρως απασχολούμενους! Όσα συγκροτήματα των media, αναδεικνύουν τον πριγκηπικό γάμο σε πρώτο θέμα της επικαιρότητας ελπίζουν πως έτσι θα καταφέρουν να δώσουν στο λαό μια παραμυθένια εικονική πραγματικότητα, υποκατάστατο της ρημαγμένης ζωής του!
Σε αυτήν όμως την προσπάθεια θα αποτύχουν οικτρά, καθώς οι πλέον δοκιμαζόμενοι λαοί της Ευρώπης και ειδικότερα ο ελληνικός, πλέον έχουν μόνο οργή μέσα τους! Το κατά πόσον αυτή η οργή θα είναιβουβή ή θα εκφραστεί σε κινήματα προοδευτικών και σοσιαλιστικών ανατροπών, είναι ζήτημα τηςΑριστεράς!

Βρείτε online την κλεμμένη σας φωτογραφική!



Όλοι οι καταναλωτές έχουν πέσει τουλάχιστον μία φορά θύματα κλοπής της φωτογραφικής μηχανής τους.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο site, στο οποίο ο χρήστης μπορεί να βάλει μία φωτογραφία που έχει τραβήξει με τη μηχανή που του έκλεψαν και στη συνέχεια η υπηρεσία αναλαμβάνει να βρει στο διαδίκτυο για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με την συγκεκριμένη μηχανή.

Ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτό είναι πολύ απλός, αφού κάθε νέα φωτογραφική μηχανή ενσωματώνει μοναδικές πληροφορίες (exif) σε κάθε φωτογραφία που τραβάει.

Στις πληροφορίες αυτές περιέχεται ο σειριακός αριθμός, η ημερομηνία, το μοντέλο της μηχανής και άλλες πληροφορίες.

Τέλος, αν κάποιος δεν έχει φωτογραφίες μπορεί να εισάγει στο ειδικό πλαίσιο τον σειριακό αριθμό της φωτογραφικής μηχανής που το έκλεψαν.



Πώς να καταθέσετε τις αποδείξεις στην εφορία...



Οι αποδείξεις του 2010 για το κτίσιμο του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ, πρέπει να συνυποβάλλονται με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011, που υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. ή στέλνονται ταχυδρομικά, διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ.

Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι αποδείξεις φυλάσσονται από τους φορολογούμενους μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά, για να προσκομιστούν στην Δ.Ο.Υ., όταν ζητηθούν.

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των δηλώσεων, θα επιλέγεται μηνιαίως δείγμα ελέγχου και θα διενεργηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί η ύπαρξη των αποδείξεων και η ακριβής δήλωσή τους. Τέλος, όπως σημειώνεται, θα ληφθεί υπόψη στο δείγμα η αναλογία εισοδήματος και προσκομιζομένων αποδείξεων, καθώς και τα ποσά επιστρεφομένων φόρων.

Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο 3842/2010 «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις», μεταξύ των μέτρων που θεσπίστηκαν ήταν και το κτίσιμο του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ με αποδείξεις.

Επιπλέον, με τον ίδιο νόμο δίνεται και η δυνατότητα επιστροφής φόρου, αν ο φορολογούμενος συγκεντρώσει μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων από αυτό που απαιτείται για το αφορολόγητο όριο (συνολικά 15.000 ευρώ ο μεμονωμένος φορολογούμενος και 30.000 ευρώ η οικογένεια σε κοινή δήλωση).


Διαβάστε περισσότερα: CLOPYPASTE: Πώς να καταθέσετε τις αποδείξεις στην εφορία... http://clopyandpaste.blogspot.com/2011/04/blog-post_1361.html#ixzz1KwWRgHHj 
Under Creative Commons License: Attribution

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ



                    ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  2011

           ΗΜΕΡΑ  ΜΝΗΜΗΣ  ΤΙΜΗΣ  &  ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,

Η 1η Μαΐου είναι μια ιστορική, αλλά πάνω απ’ όλα αγωνιστική ημέρα που όπως δείχνει, κάθε χρόνο το μήνυμα της γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο.




 Σήμερα η εργατική τάξη, αντί να βελτιώνει το βιοτικό της επίπεδο και τις συνθήκες εργασίας , οδηγείται προς την εποχή του 1886, αυτού του εργασιακού μεσαίωνα, τότε που στο Σικάγο ξέσπασαν μάχες, χύθηκε αίμα ώστε οι επόμενες γενεές να απολαμβάνουμε 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες μόρφωση. 

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας και την ελληνική κοινωνία μπροστά στην πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Καταργούνται και συνεχώς αμφισβητούνται  βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

Στο όνομα της κρίσης ,για την οποία δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη οι εργαζόμενοι ,καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας  που έχουν αποκτηθεί μέσα από μακρόχρονους αγώνες με θυσίες και αίμα, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις, ο περιορισμός των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, οι εργασιακές σχέσεις, η μονιμότητα στο Δημόσιο, κλπ.

Παράλληλα  στο στόχαστρο της Κυβέρνησης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. βρίσκονται  οι δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων, ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους (Υγεία ,Παιδεία ,Πρόνοια ), το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και το κλείσιμο Δημόσιων Επιχειρήσεων.

Η ύφεση, η αύξηση της ανεργίας, της φορολογίας ,.η ακρίβεια , οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, το κλείσιμο των καταστημάτων, η υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, η αύξηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, είναι το αποτέλεσμα των αδιεξόδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Μια πολιτική κοινωνικά άδικη και αδιέξοδη για την οικονομία και την προοπτική της χώρας.



Τα νέα μέτρα που προωθούνται με το Σύμφωνο της Ανταγωνιστικότητας που πρόσφατα αποφάσισε η Ε.Ε όπως η συγκράτηση των μισθών και η σύνδεσή τους με την παραγωγικότητα , η σύνδεση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, οι μεταρρυθμίσεις στην απασχόληση για ευελιξία με ασφάλεια  στοχεύουν να καταργήσουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και συλλογικό δικαίωμα σε επίπεδο Ευρώπης και να διαμορφώσουν για τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες της Ευρώπης τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Η περιοχή μας ,λόγω του ότι είναι κατά κύριο λόγο βιομηχανική, εισπράττει με τον πιο έντονο τρόπο τα αποτελέσματα των αδιέξοδων πολιτικών.

Επιχειρήσεις μία μετά την άλλη κλείνουν ,εργαζόμενοι σε μεγάλα εργοστάσια όπως ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΗΣ,ΟΛΥΜΠΙΚ ΤΟΥΛΣ είναι  μήνες απλήρωτοι ,βιομηχανίες, οργανισμοί κολοσσοί όπως η ΛΑΡΚΟ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, κ.λ.π. ετοιμάζονται για ξεπούλημα  , οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο ,οι ελαστικές μορφές απασχόλησης σε λίγο θα εξαφανίσουν την σταθερή εργασία ,η εργοδοτική αυθαιρεσία και η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτες ,τα μαγαζιά και οι μικροεπιχειρήσεις λιγοστεύουν ,η κοινωνική ζωή διαρκώς συρρικνώνεται και η εγκληματικότητα διαρκώς αυξάνεται.



Δυστυχώς η Κυβέρνηση είναι ανήμπορη να αντιδράσει μπρός σε αυτή την ΄΄ κατηφόρα ‘’ που οδηγείται η χώρα. Είναι υποταγμένη στις εντολές της Τρόικας . Η εφαρμογή μιας άλλης οικονομικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει και θα διευρύνει τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την έξοδο της χώρας από την ύφεση, την κρίση και τις «δαγκάνες» των τοκογλύφων δανειστών ,δεν φαίνεται πουθενά.

Γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι και η κοινωνία συνολικά, πρέπει να αντισταθούμε.

Φτιάχνουν ένα μέλλον για μας και τα παιδιά μας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ασφάλεια, χωρίς εργασιακές σχέσεις.

Θυσιάζονται τα δικαιώματα στις αγορές, τα κέρδη, την ασυδοσία.

Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, αδιέξοδη για την πορεία της χώρας μας.

Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη και η συνέχιση του αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματά μας .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ,όλους τους πολίτες, να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ και να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας την Κυριακή 1 Μαΐου και ώρα 10 π.μ.



Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά
Ζήτω οι Εργατικοί Αγώνες

                           

                            Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ.

ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ...ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!


ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ: ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ... ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕΝΑ ΑΡΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!
Άλλη μια απίστευτη καταγγελία εργοδοτικής τρομοκρατίας βγήκε στη δημοσιότητα αυτή τη φορά από την ένωση εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. 
Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι και η ένωση, η εργοδοσία των σουπερμάρκετ Αρβανιτίδη (γνωστή αλυσίδα στη Βόρεια Ελλάδα), προέβη στην εξής απίστευτη ενέργεια: απαίτησε από τους εργαζόμενους να αγοράσουν όσα αρνιά περίσσεψαν από την πασχαλινή περίοδο! 
Μάλιστα όσοι δεν αγοράσουν το "κελεπούρι" απειλούνται με... απόλυση! 
Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που η εργοδοσία της συγκεκριμένης αλυσίδας απασχολεί την επικαιρότητα με τα καμώματά της, που αν είναι και γελοία αλλά και επικίνδυνα. 
Το Δεκέμβριο, η εταιρεία επιχείρησε να παρακρατήσει το δώρο Χριστουγέννων με την απίστευτη αιτιολογία του επιμερισμού του κόστους μιας ληστείας με λεία €120.000 το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους! Η μεθόδευση της εργοδοσίας είχε αποτραπεί μετά την αποφασιστική παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα, δε με την ένωση εμποροϋπαλλήλων γενικότερα η εταιρεία απαιτεί από τους εργαζόμενους "να επιμερίζονται το κόστος από τις φθορές, τα ληγμένα είδη, αλλά και τις κλοπές στα καταστήματα". 
Όπως θα περίμενε δε κανείς, ένας τόσο "φιλεργατικός" εργοδότης, προβαίνει και σε "κλασσικές" παραβάσεις: υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλεύουν και στα ρεπό, χωρίς μάλιστα ποδιά, προκειμένου να αποφύγει τους ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας... 
Να λοιπόν που η κρίση γεννά στην εργοδοσία νέες ιδέες "συμμετοχικής ζημίας" των εργαζομένων στα κέρδη! Λες και όταν η οικονομία πήγαινε καλά το κεφάλαιο έδινε μερίδιο στην εργατική τάξη... 
Η Ίσκρα ευελπιστεί πως και αυτή τη φορά η κινητοποίηση των συνδικαλιστικών φορέων θα αποτρέψει τις νέες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στα S/M Αρβανιτίδη!