Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

OOΣΑ: "ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ"



Για νέα σημάδια επιβράδυνσης των κύριων παγκόσμιων οικονομιών, προειδοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σε μια στιγμή που επανέρχονται οι ανησυχίες για μια νέα ύφεση...
έπειτα από εκείνη του 2008-2009. 

Τον Ιούνιο, σε σχέση με το Μάιο, "ισχυρότερα σημάδια αντιστροφής των κύκλων ανάπτυξης έκαναν την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Ρωσία", αναφέρει ο ΟΟΣΑ σε ανακοίνωσή της. Το κλίμα επιδείνωσης είναι γενικευμένο στις κύριες παγκόσμιες οικονομίες, υπογραμμίζει ο οργανισμός.

"Οι (δείκτες) CLI για τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Βραζιλία, την Κίνα και την Ινδία συνεχίζουν να δείχνουν επιβραδύνσεις της οικονομικής δραστηριότητας", σχολιάζει. Για τις 34 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, καθώς και για τις οικονομίες της Ομάδας των Επτά (G7), ο δείκτης CLI μειώθηκε τον Ιούνιο για τρίτο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Πάντα με βάση αυτό τον δείκτη, η ζώνη του ευρώ και η Κίνα βρίσκονταν τον Ιούνιο σε φάση "επιβράδυνσης", ενώ οι ΗΠΑ εμφάνιζαν μια "πιθανή κορύφωση" της τάσης αυτής.

Ο δείκτης Composite Leading Indicator (CLI) έχει σχεδιαστεί, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ώστε να παρέχει έγκαιρα ενδείξεις για τις μεταβολές του κύκλου επιχειρηματικής δραστηριότητας, τις διακυμάνσεις της παραγωγής και της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας, σε διάστημα 6-9 μηνών. Στόχος του είναι να αποκρυπτογραφηθεί η τάση του οικονομικού κύκλου.

Η ανακοίνωση αυτής της υποβάθμισης του διεθνούς οικονομικού κλίματος συνέπεσε σήμερα με μια ταραγμένη ημέρα στα παγκόσμια χρηματιστήρια μετά την ιστορική απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.