Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Morgan Stanley: Επικίνδυνα κοντά στην ύφεση η παγκόσμια οικονομία...




Προς τα κάτω αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος και το 2012 η Morgan Stanley, επικαλούμενη λανθασμένες πολιτικές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται «επικίνδυνα κοντά στην ύφεση». 

Η πρόβλεψη για την... παγκόσμια ανάπτυξη φέτος αναθεωρήθηκε στο 3,9%, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 4,2%, και για το 2012 στο 3,8%, έναντι 4,5% που είχε εκτιμηθεί αρχικά. 


«Ενώ προβλέπαμε ανάκαμψη βαθμού ΒΒΒ στις αναπτυγμένες αγορές, ο δρόμος τώρα φαίνεται ακόμη πιο δύσκολος...σε σχέση με πριν», σχολίασε η Morgan Stanley, προσθέτοντας ότι ούτε και οι αναδυόμενες αγορές είναι απολύτως προστατευμένες. 

Δεν βλέπει νέα ύφεση ο Εβ. Νοβότνι 

Την ίδια στιγμή το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι δεν «βλέπει» κίνδυνο νέας ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας. 

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μία επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, που σημαίνει ότι η ανοδική τάση που είχαμε θα χάσει κάπως τη δυναμική της, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό θα εξελιχθεί σε ύφεση», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Wirtschaftsblatt. 

Ο κ. Νοβότνι προέβλεψε επίσης ότι θα υπάρξει μακρά περίοδος χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι κινούμαστε σε άλλη κατεύθυνση, τύπου Ιαπωνίας, δηλαδή σε μία φάση χαμηλής ανάπτυξης μακροπρόθεσμα, καθώς και χαμηλού πληθωρισμού», τόνισε. 

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων, ο Αυστριακός τραπεζίτης είπε ότι είναι ένα προσωρινό εργαλείο για να δοθεί δυνατότητα να πάρουν ανάσα ευρωπαϊκές χώρες και να αποκαταστήσουν την τάξη στα δημόσια οικονομικά τους. 

Όσον αφορά την Ιταλία, σημείωσε ότι συμφώνησε να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και ότι η οικονομική της κατάσταση δεν μπορεί να συγκριθεί με της Ελλάδας. Για τα ευρωομόλογα, τέλος, ανέφερε ότι αξίζει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση για την κοινή έκδοσή τους, αλλά πρόσθεσε ότι ο χρόνος δεν έχει ωριμάσει για να ληφθούν σχετικές αποφάσεις. 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.