Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Νοικιάστε ένα νησί για τις θερινές διακοπές σας...




Διάσημοι με... γερό κομπόδεμα πληρώνουν αδρά για να εξασφαλίσουν όχι μόνο πανάκριβες σουίτες και υπηρεσίες, αλλά κυρίως την ηρεμία τους, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι. Η πολυτέλεια δεν είναι πλέον αρκετή για... τις διακοπές των προνομιούχων . Οσοι διαθέτουν γερό κομπόδεμα και κυρίως όσοι ανήκουν στο κλαμπ των διασήμων είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αδρά για να εξασφαλίσουν όχι μόνο πανάκριβες σουίτες ή άψογες υπηρεσίες, αλλά και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απομόνωση, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και τους λίαν ενοχλητικούς παπαράτσι. Ιδιωτικά νησιά "χαμένα" στον Ινδικό Ωκεανό και χλιδάτα σκάφη κάπου στη Μεσόγειο αποτελούν τα αγαπημένα καταφύγια των πλουσίων, που γεύονται με λαιμαργία το νέο αυτό είδος πολυτέλειας "του να μην έχεις γείτονες", όπως το ονομάζουν οι συνεργάτες του Φαρχάντ Βλάντι, του πιο γνωστού μεσίτη νησιών.


Η εταιρεία του Βλάντι, η vladi-private-islands, δεν πουλά μόνο νησιά σε σταρ όπως ο Τζόνι Ντεπ, αλλά νοικιάζει επίσης μικρούς ιδιωτικούς παραδείσους σε όσους νιώθουν την ανάγκη να... εξαφανιστούν έστω και για λίγες ημέρες. Μέσω της εν λόγω εταιρείας έκλεισαν τις διακοπές τους στις Σεϋχέλλες οι νεόνυμφοι Ουίλιαμ και Κέιτ. 

Πληθώρα επιλογών 
Οπως λέει η vladi-private-islands στο "Εθνος της Κυριακής", το νησί όπου πέρασε τον μήνα του μέλιτος το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας είναι το εντυπωσιακό North Island στον Ινδικό Ωκεανό, το οποίο έχει επιλεγεί στο παρελθόν και από σταρ του Χόλιγουντ όπως ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί, ο Πιρς Μπρόσναν και η Σάλμα Χάγιεκ. Στο North Island δίνεται μεγάλο βάρος στη διατήρηση και ανάπτυξη ειδών της τοπικής χλωρίδας και πανίδας. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους μία από τις βίλες του νησιού με κόστος 2.100-3.300 ευρώ τη βραδιά ανά άτομο, ενώ όσοι... αντέχουν μπορούν να νοικιάσουν ολόκληρο το νησί (11 βίλες - μέχρι 22 άτομα) καταβάλλοντας 50.000 ευρώ τη βραδιά και να επιδοθούν ανενόχλητοι στις καταδύσεις, στο καγιάκ ή στο χαλαρωτικό σπα με τις κατά παραγγελία θεραπείες. 
Αλλος διάσημος πελάτης του Βλάντι είναι ο ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο, που για τις φετινές του διακοπές προτίμησε το νησί Ταγκομάγκο κοντά στην Ιμπιζα της Ισπανίας, όπου πέρασε κάποιες μέρες στις αρχές Ιουλίου με τη σύντροφό του Ιρίνα Σάικ. Πρόκειται για ένα από τα λίγα ιδιωτικά νησιά της Μεσογείου με έκταση περίπου 395 στρέμματα, στο οποίο η διαμονή κοστίζει από 100.000 έως 250.000 ευρώ εβδομαδιαίως (χωρίς τους φόρους). 

Νησί Νέκερ 
Το καταφύγιο των Μπέκαμ 

Πολύ γνωστός προορισμός μεταξύ των σταρ και το νησί Νέκερ στην Καραϊβική που ανήκει στον ιδιοκτήτη του ομίλου Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, κι έχει υποδεχθεί πολλούς διάσημους επισκέπτες, όπως το ζεύγος Μπέκαμ και η Οπρα Γουίνφρεϊ. Το κόστος για να νοικιάσει κανείς όλο το νησί ανέρχεται στα 54.500-56.000 δολάρια τη βραδιά και μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 28 άτομα. 
Οι σκαφάτοι 
Επιστρέφουν στα "πλωτά παλάτια" 

Δεν είναι όμως τα ιδιωτικά νησιά ο μόνος τρόπος να απολαύσει κάποιος ζάπλουτος την απομόνωση. Μπορεί να το κάνει? μετακινούμενος πάνω σε ένα από τα "πλωτά παλάτια" που αρμενίζουν στα νερά της Μεσογείου, και ιδιαίτερα στην Κυανή Ακτή. 

Η γειτονιά μας φαίνεται ότι κερδίζει σε προτιμήσεις ακόμη και την Καραϊβική, εξελισσόμενη σε πόλο έλξης για μεγιστάνες, γαλαζοαίματους, ηθοποιούς και τραγουδιστές, που απολαμβάνουν ανενόχλητοι τον ήλιο στα καταστρώματα των πολυτελών θαλαμηγών κι όταν νιώθουν την ανάγκη της κοινωνικής επαφής, στριμώχνονται σε κάποια από τις μαρίνες του Σεν Τροπέ, των Κανών και του Μονακό, για να ανταλλάξουν επισκέψεις με "συναδέλφους"... 
Οπως αναφέρουν οι "Times", επικαλούμενοι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των σκαφών, έπειτα από μια κάμψη που παρατηρήθηκε κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, το γιοτ επανέρχεται δριμύτερο, με τις πωλήσεις να αγγίζουν τα υψηλά επίπεδα του 2007. 

Η αξία τους 
Η αξία πολλών θαλαμηγών ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, βλέπε π.χ. το νεοαποκτηθέν "Seven Seas" του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ (140 εκατ. ευρώ) ή το Tatoosh του συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν (114 εκατ. ευρώ). 
Σ' αυτά τα ποσά προστίθεται και το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος διατήρησης ενός πολυτελούς γιοτ, στο οποίο περιλαμβάνονται έξοδα όπως π.χ. οι αμοιβές του προσωπικού και κυρίως του επαγγελματία καπετάνιου, ο μισθός του οποίου, σύμφωνα με τους "Times", ενδέχεται να ξεπερνά τα 170.000 ευρώ ετησίως. 

Ακολουθεί ο σεφ που μπορεί να αμείβεται ακόμη και με 102.000 ευρώ ετησίως και μία πλειάδα επαγγελματιών από μασέρ και κομμωτές μέχρι εκπαιδευτές καταδύσεων. 
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.