Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΣΕΒΕΕ: Εγκληματική για την οικονομία η αύξηση του ΦΠΑ Να μην αναδιαρθρωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ ζητούν έμποροι και βιοτέχνες


Την αντίθεσή της στην αύξηση του ΦΠΑ, την οποία χαρακτηρίζει «εγκληματική» και τις προτάσεις της για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο διατυπώνει σε επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.
''Δεν θα εισπραχθεί ούτε το 20% με 30% των προϋπολογισθέντων φόρων με ύφεση που υπερβαίνει το 7% του ΑΕΠ. Ταυτόχρονα θα οδηγηθούν σε πρωτοφανή κρίση οι επιχειρήσεις εστίασης, οι νέοι και νέες που εργάζονται σε αυτές και φυσικά το τουριστικό μας προϊόν'', σημειώνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητάει εκ νέου συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζοντας ότι διαπράττεται ένα έγκλημα ''σε βάρος της οικονομίας, των καταναλωτών και των χαμηλών εισοδηματικά στρωμάτων που πλήττονται περισσότερο από την δραματική και δυσανάλογη αύξηση του ΦΠΑ. ''Αν τελικά αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ στο 23% στις 125.000 επιχειρήσεις εστίασης η συνολική αύξηση θα είναι 156% μέσα σε ενάμιση χρόνο (από 9% σε 23%)''.

Η συνομοσπονδία υπενθυμίζει ότι από το 2010 μέχρι σήμερα σημειώθηκαν αύξηση κατά 44% του χαμηλού συντελεστή (από 9% στο 13%) και κατά 21% του υψηλού συντελεστή (από 19% στο 23%) και χαρακτηρίζει εγκληματική οποιαδήποτε σκέψη για νέα αύξηση.

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι ''είναι τεράστιο λάθος, εγκληματικό για την οικονομία και κλάδους επιχειρήσεων να αναζητούμε ισοδύναμο 1 δισ ευρώ - ανασχεδιάζοντας τους συντελεστές ΦΠΑ - που θα προέλθει έτσι ή αλλιώς από φορολόγηση (ΦΠΑ) της ήδη ημιθανούς κατανάλωσης''.

Οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για περισσότερα έσοδα είναι οι εξής:

    - Μείωση φόρων κατανάλωσης και ιδιαίτερα του ΦΠΑ. Σε πρώτη φάση κατά 2 μονάδες στον υψηλό συντελεστή (23%) και κατά 3 στον μεσαίο (13%).

    - Ταυτόχρονη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και διαρκή και σε μόνιμη βάση έλεγχο στην διακίνηση προϊόντων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών. Παντού με φυσική παρουσία συνεργείων ελέγχου. Ο έλεγχος της έκδοσης αποδείξεων και τιμολογίων δεν γίνεται εκ του μακρόθεν, ούτε με τις σύγχρονες μεθόδους (φοροκάρτες κλπ.) ή περιορισμούς (όριο 1500 ευρώ για αγορές με μετρητά).

    - Δραστηριοποίηση επενδυτικής “διάθεσης” στις μικρές επιχειρήσεις διότι αν το 30% αυτών προσλάμβαναν έως και 1 εργαζόμενο δεν θα ήταν εκρηκτικό το πρόβλημα της ανεργίας.

    - Λύση του προβλήματος ρευστότητας (τράπεζες, χρέη του δημοσίου προς ιδιώτες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.