Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο παράνομος στην Ελλάδα δικαιώνεται!


Ο παράνομος στην Ελλάδα δικαιώνεται!
Άνιση μεταχείριση του κράτους υπέρ των ασυνεπών.

Είναι παλιά η τακτική των εφοριών να συμφωνούν με μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, διακανονισμό της οφειλής τους, συνήθως με σημαντικό όφελος του οφειλέτη είτε λόγω μεγάλης καθυστέρησης της εξόφλησης (πολλές δόσεις) είτε με έκπτωση επί της οφειλής είτε και με τα δύο. Πάντοτε, λοιπόν, υπήρχε το «παράπονο» των συνεπών επαγγελματιών και επιχειρηματιών για την άνιση μεταχείριση του κράτους υπέρ των ασυνεπών. Τα τελευταία δύο χρόνια, υπό την πίεση του οικονομικού αδιεξόδου του Δημοσίου, η νοοτροπία αυτή έχει γίνει κυρίαρχη.

Ας πάρουμε μία – μία τις αποφάσεις.

Ημιυπαίθριοι:

Επί πολλά χρόνια γίνονταν πολεοδομικές παραβάσεις σε αυτό το θέμα, με πρωτεργάτες βέβαια τους κατασκευαστές πολυκατοικιών, οι οποίοι έκλειναν τους ημιυπαίθριους χώρους και τους πωλούσαν στην ίδια τιμή τετραγωνικού μαζί με το υπόλοιπο διαμέρισμα, με την σύμφωνη γνώμη βέβαια του αγοραστή. Έρχεται το κράτος από το 2009 και το 2010 και αποφασίζει «τακτοποίηση» των ημιυπαιθρίων. Δηλαδή πληρώνουν οι ιδιοκτήτες -οι κατασκευαστές ούτε γάτα ούτε ζημιά- και είναι «τακτοποιημένοι» για κάποια χρόνια. Τι θα γίνει με την παρανομία; Ξεχάστε την. Με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα; Το θέμα μας είναι να εισπράξουμε άμεσα.

Περαίωση:

Σκέφτεται το κράτος: «αφού δεν έχω τον μηχανισμό να ελέγξω τα εισοδήματα των επαγγελματιών αλλά ακόμα και αν τα ανακαλύψω, με ένα δωράκι στον εφοριακό εξαφανίζονται πάλι, γιατί να μην εισπράξω κάτι με εύκολο και γρήγορο τρόπο;» Και έτσι γεννήθηκε η μεγαλοφυής ιδέα της περαίωσης! Τίμιοι, νομοταγείς, φοροφυγάδες, κλέφτες, όλοι στον ίδιο κουβά. Πληρώνουν όλοι ένα ποσό και «καθαρίζουν». Έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι και το κράτος κάνει την είσπραξή του. Μα πιο πολύ είναι ευχαριστημένοι οι μόνιμοι φοροφυγάδες, που είναι πια υπερήφανοι για το ελληνικό κράτος, που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την εφευρετικότητά του στο να αμείβει τους απατεώνες.

Αυθαίρετα:

Επί σειρά δεκαετιών κάθε υπουργός «Χωροταξίας» (μάλλον χωρο-αταξίας) τις παραμονές των εκλογών νομιμοποιούσε τα αυθαίρετα πολλών περιοχών εντάσσοντας τα στο σχέδιο πόλης. Με αυτόν τον τρόπο κέρδιζε αυτός και το κόμμα του αρκετές ψήφους και οι πολίτες που παρανόμησαν κέρδιζαν την ησυχία τους και αισθάνονταν δικαιωμένοι. Αυτή την εποχή, που λαμβάνονται όλες οι «ιστορικές» αποφάσεις, θα γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο. Έφθασε η ώρα, όλοι οι Έλληνες πολίτες, που έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τους νόμους του κράτους, να απολαύσουν την δικαίωση. Με ένα σχετικά μικρό ποσό, θα τους αφήσουν ανενόχλητους για 40 ολόκληρα χρόνια! Τι σημασία έχει αν η πλειοψηφία των νομοταγών πολιτών έχτισε το σπίτι του με νόμιμο τρόπο, πλήρωσε τους φόρους του, το ΙΚΑ κλπ;Να που το ελληνικό κράτος, το οποίο εξασφαλίζει ισότητα απέναντι στο νόμο σε όλους τους Έλληνες (!!!), κάνει πάλι το θαύμα του!

«Ποινές» δημοσίων υπαλλήλων:

Υπάρχουν δυστυχώς επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς (κατάχρηση, πλαστογραφία, χρηματισμός κλπ). Μέχρι σήμερα οι ποινές που επιβάλλονται, αν τους ανακαλύψουν, είναι από πολύ μικρές έως αστείες (π.χ. επίπληξη, διαθεσιμότητα δύο μηνών). Τώρα όμως η πολιτεία θα γίνει πολύ αυστηρή! Μπορεί να τους στερήσει την εξέλιξη ή να μην τους δώσει το πριμ παραγωγικότητας! Γνωρίζουμε όλοι ότι αν ένας ιδιωτικός υπάλληλος καταχραστεί χρήματα ή εμπορεύματα στην επιχείρηση που εργάζεται ή κάνει παράνομες συμφωνίες που βλάπτουν τα συμφέροντα της εταιρείας αυτής, τότε θα απολυθεί αμέσως και χωρίς αποζημίωση και θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του. Προς τι αυτή η υπερβολική επιείκεια για τους δημοσίους υπαλλήλους;

Συμπέρασμα:

Όποιος πολίτης της Ελλάδας, δεν έχει ηθικούς φραγμούς και δεν πιστεύει στον Θεό, μπορεί απρόσκοπτα να παραβαίνει τους νόμους, να κλέβει, να αυθαιρετεί εις βάρος των υπολοίπων και το πιθανότερο είναι όχι μόνο να μην τιμωρηθεί αλλά να αμειφθεί για το θάρρος και την πρωτοβουλία του από το δίκαιο ελληνικό κράτος!

Νικόλαος Ζώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.