Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η δικτατορία των αγορών και των οίκων αξιολόγησης


Η δικτατορία των αγορών
Οι οίκοι αξιολόγησης και οι αγορές διαμορφώνουν τις 
πολιτικές των κυβερνήσεων και όχι οι λαοί μέσω των εκλογών.

Φρένο σε μία ιδιότυπη δικτατορία των οίκων και των αγορών καλούνται να βάλουν οι πολιτικοί ηγέτες.

Η πρόταξη του πολιτικού στοιχείου από τη S&P για την υποβάθμιση των ΗΠΑ, δηλαδή η διακυβέρνηση της χώρας όπως αναφέρθηκε, δείχνει πωςοι οίκοι πέρασαν σε άλλο επίπεδο και οι παρεμβάσεις τους πλέον αποκτούν πολιτικό χαρακτήρα.

Οι οίκοι αξιολόγησης μαζί με τις αγορές τελικά διαμορφώνουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων και όχι οι λαοί μέσω των εκλογών.

Οποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να ανατρέξει στα γεγονότα των τελευταίων 18 μηνών.

Οι οίκοι με τις αξιολογήσεις και οι αγορές με τις επιθέσεις ακυρώνουν τα εκλογικά διακυβεύματα, τα προγράμματα με τα οποία εκλέχθηκαν κυβερνήσεις και εν τέλει την ίδια τη λαϊκή θέληση, πράξη που συνιστά ουσιαστικά μία ιδιότυπη δικτατορία.


Και όσο οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί υποχωρούν στις προαναφερόμενες πιέσεις τόσο η αντίθεση ανάμεσα στους οίκους και τις αγορές με τη λαϊκή βούληση θα μεγαλώνει.

Τα τελευταία γεγονότα (επίθεση σε ΗΠΑ και Ιταλία) καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη ρύθμισης των αγορών. Θέτουν επί τάπητος το ζήτημα μιας νέας αρχιτεκτονικής του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, με κυρίαρχο στοιχείο τη ρυθμιστική παρέμβαση στη λειτουργία των αγορών μέσω της δημιουργίας ενός εποπτικού οργάνου που θα ανταποκρίνεται στο καθεστώς της παγκοσμιοποίησης και της θέσπισης κανόνων που θα αποτρέπουν την ασυδοσία των αγορών.

Η εποπτεία των αγορών σήμερα είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα οι κερδοσκόποι να αλωνίζουν..


Θ.Λυρτσογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.