Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΟΣΕ: 700 επιβάτες αγόρασαν ήδη, μέσω Ιντερνετ, φθηνά εισιτήρια για Θεσσαλονίκη...




Σε πάνω από 700 ανέρχονται οι επιβάτες του ελληνικού σιδηροδρόμου που από σήμερα μέχρι και τις 26 Αυγούστου θα ταξιδέψουν στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη με εισιτήριο που η τιμή του είναι ... εκπτωτική (9,19 και 29 ευρώ για τη Β θέση και 39 ευρώ για την Α θέση), με κύρια ζήτηση στα εισιτήρια των 9 ευρώ.


Πρόκειται για τους προνοητικούς επιβάτες του ελληνικού σιδηροδρόμου, οι οποίοι και έχοντας γνώση για το πρόγραμμα διάθεσης των φθηνών εισιτηρίων στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη του ΟΣΕ, έσπευσαν στο διαδίκτυο και έκαναν έγκαιρα την κράτησή τους. 

Σημειώνεται ότι από τις 14 Αυγούστου και με ισχύ μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκίνησε μέσω του διαδικτύου το πρόγραμμα διάθεσης των φθηνών εισιτηρίων, που ανά μήνα για τη Β θέση διατίθενται 10.000 θέσεις έναντι 9 ευρώ, 15.000 θέσεις έναντι 19 ευρώ και 15.000 θέσεις έναντι 29 ευρώ. 

Αντίστοιχα διατίθενται και 5.000 εισιτήρια για την πρώτη θέση και το κόστος τους διαμορφώνεται στα 39 ευρώ. 

Έτσι, σε σύνολο 210.000 θέσεων σε μηνιαία βάση, οι 45.000 θέσεις βγαίνουν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε προσφορά. 

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι φθηνές αδιάθετες θέσεις είναι πάρα πολλές μέχρι το Σεπτέμβριο, με το κοινό να προτιμά θέσεις για κοντινές ημερομηνίες (μέχρι τέλος Αυγούστου κυρίως). 

Παράλληλα, σε ισχύ τίθεται από σήμερα, για πρώτη φορά στα σιδηροδρομικά χρονικά της χώρας μας, μια πολιτική αποζημίωσης επιβατών, λόγω καθυστερήσεων που ενδεχομένως να υπάρξουν στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής υποδομής, ανάλογη αυτής που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα παρέχεται έκπτωση στο επόμενο εισιτήριο για κάθε επιβάτη κατά 25% για πάνω από 30 λεπτά καθυστέρηση, 50% για πάνω από 60 λεπτά, 75% πάνω από 90 λεπτά, ενώ για καθυστέρηση άνω των 120 λεπτών, θα δίνεται ένα δωρεάν εισιτήριο. 

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κάθε ένας που δικαιούται της έκπτωσης, θα πρέπει εντός μήνα να την λάβει, αλλά και να εκτελέσει το ταξίδι του. 
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.