Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι 180, η ΔΕΘ και η 6η δόση...




Η έλευση της τρόικας, η προετοιμασία του κυβερνητικού προγράμματος ενόψει της ΔΕΘ, η νέα δανειακή σύμβαση και οι... συζητήσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη...νέα δανειακή σύμβαση θα κρίνουν εν πολλοίς την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, την ίδια ώρα που στη Νέα Δημοκρατία διαρρέουν τις εκλογικές της λίστες! 


Πιο συγκεκριμένα, η επιστροφή του πρωθυπουργού στην Αθήνα – δεν μπόρεσε σήμερα να έρθει λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί που κάνει διακοπές – θα σηματοδοτήσει τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις, καθώς κανείς δεν γνωρίζει την πρόοδο του κυβερνητικού έργου τις τελευταίες εβδομάδες. Την ίδια στιγμή η ανεργία καλπάζει, οι NEW YORK TIMES μας βγάζουν από το ευρώ και η τρύπα του προϋπολογισμού μεγαλώνει. 

Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, δείχνει να ανησυχεί και από την έλευση της τρόικα στις 22 Αυγούστου καθώς η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει εξετάσεις στα εξής ζητήματα: 

* καταργήσεις φορέων, 
* το ενιαίο μισθολόγιο, 
* τις αποκρατικοποιήσεις, 
* το ασφαλιστικό σύστημα, 
* το σύστημα υγείας και 
* το φορολογικό καθεστώς. 

Στο μεταξύ, πονοκέφαλος επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και από τον τρόπο που θα επιλεγεί να έρθει η νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αφήνει για ακόμα μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να γίνει με 180 βουλευτές που μπορεί να βγάλουν... κάλπη. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως η νέα δανειακή σύμβαση δεν θα έχει τη μορφή της πρώτης σύμβασης καθώς «ο διακανονισμός γίνεται μέσω EFSF» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειάζονται 180 ψήφοι για την επικύρωσή της λέγοντας: «Αφήνω ανοιχτό το τι θα έρθει στη Βουλή γιατί υπάρχουν αρκετά πράγματα και πιστεύω η ΝΔ να μην ξέχασε ότι από το 1980 και μετά στηρίζει όπως και η πλειονότητα των κομμάτων τη συμμετοχή στην Ευρώπη». 

Να σημειωθεί ιδιαίτερα πως η ιδέα των 180 βουλευτών, δεν αρέσει στον Γιώργο Παπανδρέου, ωστόσο ανάλογα με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις στο θέμα του χρέους της Ελλάδας, όλα θα είναι πλέον ανοιχτά. Και οι κάλπες, ακόμα πιο κοντά... 
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.