Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Aπό το πρώτο δίμηνο του '12 τα ηλεκτρονικά τιμολόγια


Μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2012 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου.   Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ενημέρωσε τους φορείς του επιχειρείν ότι το Σεπτέμβριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ενιαίο πρότυπο του ηλεκτρονικού τιμολογίου, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία και ένα φόρουμ για τον εντοπισμό και την άρση των εμποδίων ένταξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο σύστημα.

''Τα οφέλη που αναμένονται από την εν λόγω δράση ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των δομών της κρατικής μηχανής είναι πολλαπλά, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η μείωση του κόστους τιμολόγησης, αποθήκευσης, αρχειοθέτησης και διαχείρισης, καθώς και η μείωση της γραφειοκρατίας και της εμπλοκής του κράτους'', αναφέρεται στην σχετική επιστολή του υπουργείου.
Αρωγός στη διαδικασία καθιέρωσης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης δήλωσε ότι θα σταθεί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει άμεση και διαρκή ενημέρωση προς όλους τους ενδιαφερόμενους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.