Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Tα... πετυχημένα της Ντόρας!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κ. Κούλογλου, η ιδρύτρια της ΔΗ.ΣΥ. είπε πολλά, τα περισσότερα από τα οποία καταδηλώνουν το αδιέξοδο των πολιτικών σήμερα. Είναι κωμικοτραγική η προσπάθειά τους, με λογικά επιχειρήματα να αναλύσουν και να καταδικάσουν το σκηνικό του παράλογου και της παρακμής που οι ίδιοι δημιούργησαν, μονάχοι και ανενόχλητοι. 
Ερωτώμενη, λοιπόν, αν έχει ευθύνες ο Κώστας Καραμανλής στην περίοδο διακυβέρνησής του και ποιες είναι αυτές, η κ. Μπακογιάννη...
δεν έλειψε να ενοχοποιήσει εμμέσως τον κ. Αβραμόπουλο για το χάλι που άφησε στον τομέα της υγείας:
"Κοιτάξτε, εγώ όταν σας είπα ότι είναι συλλογική η ευθύνη, δεν το κάνω για να αποφύγω τα ονόματα. Γιατί είναι εύκολο σήμερα να σταμπάρεις έναν άνθρωπό και να πεις ότι αυτός είχε την ατυχία να είναι υπουργός Εθνικής Οικονομίας ας πούμε και εμείς τώρα σήμερα θα τον λιθοβολήσουμε. Δε είναι αυτή η λογική μου για έναν πολύ απλό λόγο, όχι γιατί θέλω να αποφύγω να πω ονόματα ή διευθύνσεις αλά διότι πραγματικά πιστεύω ότι όλοι έχουν μερίδιο. 
Ο υπουργός χ ο οποίος αύξανε του οργανισμούς, ο υπουργός ψ ο οποίος άφησε αυτό το μπάχαλο στην υγεία, οι συνδικαλιστές οι οποίοι αν τους έλεγες όχι δήλωναν μεγαλοπρεπώς ότι θα γκρεμίσουν το σύστημα...
"
Και μετά το ψιτ ψιτ και το νιάου νιάου στα κεραμίδια, η πρώην υπουργός Εξωτερικών προδικάζει και βάζει στοίχημα ότι "κάποιοι εντός συστήματος δείρανε τον Κωστή Χατζηδάκη και θα το δούμε", αυτοαναιρώντας ό,τι προηγουμένως έλεγε για δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών και καταδεικνύοντας ότι εκτός του τροπαρίου της γνωστής πια κασέτας για την αναμενόμενη οργή των πολιτών, δε νιώθει στη πραγματικότητά της το βαθμό της κοινωνικής κατακραυγής και ψάχνει ενόχους στο σύστημα που και η ίδια εξέθρεψε.
Έπειτα, γίνεται ακόμη πιο προκλητική -αλλά συνάμα και αστεία- με την απάντησή της, αφού καταδεικνύει για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται εκτός κοινωνικής πραγματικότητας. Ερωτάται: «Κ. Μπακογιάννη από τον πατέρα μου κόψατε μαζί με του συναδέλφους σας στο κοινοβούλιο ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από τη σύνταξή του. Ο πατέρας σας πόσο έχει χάσει από τη δική του σύνταξη;» και απαντά: "Το ίδιο. Έχει χάσει από όλες του τις συντάξεις.". Μόνο που ο πατέρας του ερωτώμενου αναγνώστη δεν παίρνει 2 και 3 συντάξεις και θα ήταν αυτή ίσως μία πρόταση που αν την έκανε η κ. Μπακογιάννη θα επανακτούσε την χαμένη της αξιοπιστία και θα κέρδιζε ολίγον από την εμπιστοσύνη των προδομένων ελλήνων: να καταργηθούν οι διπλές και τρίδιπλες συντάξεις των βουλευτών, να επιλέξουν τη μία που επιθυμούν να παίρνουν και να επανέλθει το ασυμβίβαστο.
Ερωτάται επίσης: "Άκουγα τελευταία ένα διαφημιστικό ηχητικό που είχε βγάλει ο ΣΚΑΙ, μέσα στο οποίο είστε κι εσείς που λέτε ότι η οικονομία, μιλάτε για το 2008 νομίζω ή το 2007, επί Νέας Δημοκρατίας πάντως και λέτε ότι η οικονομία πάει πάρα πολύ καλά." Και έπεται η ολική απάντηση υποκρισίας: "Εξαρτάται πότε το έλεγα, το ’08 αποκλείεται να το έλεγα."
Και συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, όταν ερωτάται αν ήταν με την κ. Διαμαντοπούλου σε συγκέντρωση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ στην Ισπανία και μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει η πρώην δήμαρχος Αθηναίων ότι διαχωρίζει τους ανθρώπους σε είδη (!!!): "Λοιπόν, πρώτον δεν είχα πάει εγώ εκεί. Τον Ιούνιο στην Ισπανία. Έχω πάει άλλη φορά, ναι. Είχα πάει στη Γαλλία και ήταν η πρώτη φορά που ήμουν εκεί. Ακούστε, είναι τα γνωστά σενάρια. Η λέσχη Μπίλντεμπεργκ είναι μία λέσχη στην οποία άνθρωποι όλων των ειδών, δηλαδή πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομικοί παράγοντες κτλ συζητούν για το μέλλον και συζητούν τι περιμένουν."
Είπε και το ψεματάκι της για να φανεί εντονότερα ότι είναι "πολέμια του συστήματος":
"Κόψε από αυτούς 10 εκατ., 30 εκατ. Και κόψε από την ΕΡΤ. Τώρα εμένα με έχει κόψει η ΕΡΤ που σας μιλάω, μετά από όλα αυτά που είπα.". Η ΕΡΤ δια νόμου γνωρίζει η πρώην υπουργός ότι κόβει όσους δεν δικαιούνται τηλεοπτικό χρόνο, αφής στιγμής το κόμμα τους δεν είναι ενταγμένο στη Βουλή.
Eκ των παραπάνω, η συνέντευξη νομίζω κάλλιστα θα μπορούσε να είχε τίτλο: "Mια πρώην πρώτη πολίτης του Συστήματος ψάχνει νέο σύστημα να μετοικίσει..."

ΥΓ Διερωτώμαι αν με την παροιμία που παρέθεσε λειψή η κ. Μπακογιάννη θεωρεί τους δημοσιογράφους πουτάνες;; ("Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει;είναι η γνωστή, παλιά παροιμία και εκείνη είπε: "Δηλαδή είδα μερικούς συναδέλφους σας χθες το βράδυ οι οποίοι φραστικά καταδίκαζαν, το ύφος τους όμως ήταν τόσο περιχαρές που μου θύμισε την παλιά παροιμία ότι υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων που δεν κρύβονται.")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.