Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

O ΠΡ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΛΑΔΩΣΟΥΝ"...
Tέσσερις φορές συνολικά έχει μεταβεί στην Εισαγγελία Εφετών για να καταθέσει στον Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βασιλάκος, που έχει καταγγείλει πως δέχθηκε προτάσεις να χρηματιστεί για εξοπλιστικά προγράμματα και απειλήθηκε όταν αρνήθηκε να υποκύψει.
Η κατάθεση του πρώην γραμματέα εξοπλισμών, αλλά και όποια έγγραφα στοιχεία έχει προσκομίσει στον Εισαγγελέα, θα αξιολογηθούν και θα διασταυρωθούν με τους φακέλους των συμβάσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αποστέλλονται στο Εφετείο.
Ο κ. Πεπόνης έχει παραλάβει ήδη από το υπουργείο συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων των τελευταίων 15 ετών, τις οποίες ζήτησε στο πλαίσιο της έρευνάς του και αφού έδωσε τις πρώτες καταθέσεις ο κ. Βασιλάκος.
Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκαν οι δηλώσεις του πρώην Γραμματέα Εξοπλισμών στις 13 Οκτωβρίου στην τελετή παράδοσης στο νέο Γραμματέα Δημήτρη Γεωργιόπουλο.
Ο κ. Βασιλάκος, αναφερόμενος σε «παρασιτούντες και αλητήριους» που κινούνται στον χώρο των εξοπλισμών, είχε κάνει λόγο για δωροδοκίες αρμοδίων για την επιλογή εξοπλισμών και είχε τονίσει πως ο ίδιος παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν ενέδωσε.΄Όπως είχε αναφέρει:
«Δέχτηκα απειλές αλλά δεν υπέκυψα. Διάφοροι αλητήριοι παρασιτούντες με λοιδόρησαν με αισχρό τρόπο. Δεν ενέδωσα, δεν τα πήρα».
Ο κ. Πεπόνης έχει εντολή από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας κ. Ι.Σακελάκο να διακριβώσει το βάσιμο των ισχυρισμών του κ. Βασιλάκου, να διερευνήσει αν προκύπτει η διάπραξη αξιόποινων πράξεων και να εντοπίσει τους υπεύθυνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.