Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ψήφισμα - Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου ΓΣΕΕ

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4/12/2010 η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ με την υπερψήφιση των εισηγήσεων του προεδρείου που αφορούν το πρόγραμμα δράσης του επόμενου διαστήματος. Η Ολομέλεια του Γενικού Συμβουλίου (πρόεδροι Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών) εκπροσωπώντας το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας επιβεβαίωσαν την ενότητα και αποφαστικότητα των εργαζόμενων να αντιπαλέψουν αγωνιστικά τις αντεργατικές, κυβερνητικές πολιτικές. Πολιτικές που εκπορεύονται απ’ το νεοφιλελεύθερο διευθυντήριο των Βρυξελλών και επιχειρούν να ισοπεδώσουν τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των ευρωπαίων πολιτών.



Τα σημαντικότερα θέματα που υπερψηφίστηκαν από την συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου είναι:
1. Εντατικοποίηση των παρεμβάσεων – ενημερώσεων σε όλους τους χώρους δουλειάς και την προετοιμασία για την καλύτερη δυνατή και μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην απεργία και στο συλλαλητήριο στις 15/12/2010.



2. Αποφασιστική και δυναμική αντιπαράθεση σε κάθε προσπάθεια (Τρόικας, ΣΕΒ, κυβέρνησης) ανατροπής και κατάργησης των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της ΕΓΣΣΕ.



3. Υπεράσπιση και διασφάλιση του Ν1876/90 και ειδικότερα στο θέμα υποχρεωτικότητας και εκτελεστικότητας των ΣΣΕ.




4. Αύξηση των εισοδημάτων (μισθών και συντάξεων) με άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους και ειδικότερα τους χαμηλοσυνταξιούχους.




5. Ενεργητικές πολιτικές ενίσχυσης των ανέργων, αναπροσαρμογή και αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού, διπλασιασμός του χρόνου καταβολής του και επέκταση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το χρόνο ανεργίας.



6. ¶μεσες και αποτελεσματικές πολιτικές για την ενίσχυση της απασχόλησης, την απόκρουση των απολύσεων και της ανεργίας. Ειδικότερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες επιβάλλεται να εφαρμοστούν «έκτακτα μέτρα» τόνωσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης με αναπτυξιακά, οικονομικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κονδύλια που πρέπει και μπορούν να προέλθουν από τις χρηματιστηριακές «ληστρικές», κινήσεις των κεφαλαίων και των αγορών της κερδοσκοπίας.


7. Απόκρουση και αποτροπή των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων, των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, καθώς και των σχεδιαζόμενων απολύσεων και μειώσεων μισθών με αλλαγές και καταργήσεις συλλογικών συμβάσεων



8. Ποινικοποίηση και αυστηρή τιμωρία, φοροδιαφυγής, φοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής, εισφοροκλοπής, παραοικονομίας, καρτέλ αγορών, λαθρεμπορίου καυσίμων, απόκρυψης και εξαγωγής καταθέσεων και κεφαλαίων.




9. ¶μεσα, αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα πάταξης της ακρίβειας, των μονοπωλιακών συμπεριφορών και δράσεων, μείωση και όχι αύξηση των τιμολογίων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ενέργεια, νερό, εισιτήρια, υπηρεσίες υγείας, παιδείας, κ.α)




10. Ενίσχυση του ΣΕΠΕ για τον έλεγχο, την εφαρμογή και την αυστηρή τιμωρία των αντεργατικών, εργοδοτικών συμπεριφορών που καταπατούν βάναυσα τα καθημερινά δικαιώματα των εργαζομένων.







Το μέγεθος των προβλημάτων, η επίθεση κατά των δικαιωμάτων μας, κατά των συνδικάτων και των συνδικαλιστικών στελεχών και οι πρωτόγνωρες δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία επιβάλλει σε όλους τους φορείς (συνδικάτα, παρατάξεις, εργαζόμενους) τη μέγιστη δυνατή ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΡΑΣΗ στη βάση των κοινών προβλημάτων μας. Αυτό είναι το βασικό και γενικό αίτημα – απαίτηση όλων των εργαζόμενων για την υπεράσπιση των βασικών και θεμελιακών δικαιωμάτων μας. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλεται η ενίσχυση και η ισχυροποίηση των συνδικάτων μας.
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Η ΝΙΚΗ









ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.