Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Με το μισθό της νέας θέσης όσοι μετατάσσονται

Αποδοχές ίσες με το μισθό της νέας θέσης εργασίας για όσους μετατάσσονται, νέο περιορισμό των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και διπλασιασμό του αριθμού των ΔΕΚΟ που θα τελούν υπό «επιτήρηση» σε περίπου 100 από 52 σήμερα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Στις συγκεκριμένες εταιρείες, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις της κυβέρνησης, επιβάλλεται οριζόντιο «κούρεμα» μισθών και απολαβών, για να βρεθούν τα 400 από τα 800 εκατ. ευρώ που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην τρόικα.
* Οσοι μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν σε άλλη θέση του δημόσιου τομέα μετά την 1η Ιανουαρίου του 2010 (και στο μέλλον) θα δικαιούνται να λαμβάνουν μόνο τις αποδοχές της νέας θέσης.
* Νομοθετείται η καθολική εφαρμογή του κανόνα της μιας πρόσληψης ανά 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα. Δηλαδή εντάσσονται και σε αυτόν τα Σώματα Ασφαλείας, το Λιμενικό Σώμα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μετρούν οι μετατάξεις
Στον ίδιο κανόνα προσμετριούνται ως προσλήψεις οι τυχόν μετατάξεις από φορείς του ευρύτερου Δημοσίου.
* Μειώνονται για το 2011 κατά 15% σε σχέση με το 2010 οι συμβάσεις προσωπικού με σχέση ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου.
* Ο νόμος για τον ΟΣΕ επεκτείνεται στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, προβλέποντας τη μεταφορά προσωπικού στο Δημόσιο, αλλαγές στις συλλογικές διαπραγματεύσεις κ.λπ.
* Επεκτείνονται οι ΔΕΚΟ που υπάγονται στο νόμο 3429/2005, που προβλέπει οριζόντιες παρεμβάσεις του Δημοσίου. Υπολογίζεται ότι θα φτάσουν, από 52 σήμερα, στις περίπου 100 και θα εξαιρούνται όσες είναι ή συνδέονται με εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες.
* Μεταξύ των «νέων» επιχειρήσεων που θα υπάγονται στην οικονομική εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών είναι το Αττικό Μετρό, η Εγνατία Οδός, η ΕΡΤ, το Κτηματολόγιο Α.Ε., το Τραμ.
* Θα υποχρεούνται να υποβάλλουν τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις. Διαφορετικά μπορεί ακόμη και να διακοπεί η χρηματοδότηση.
* Θεσπίζεται ανώτατο πλαφόν 48.000 ευρώ το χρόνο (μικτά) για όλους τους εργαζομένους σε ΔΕΚΟ (εξαιρούνται πρόεδροι, διοικητές και διευθύνοντες σύμβουλοι). Το 2010 το πλαφόν ήταν στα 53.000 ευρώ.
* Αν η αμοιβή φέτος ήταν πολύ υψηλή (π.χ. 80.000 ευρώ) υπάρχει όριο μέγιστης μείωσης κατά 25%.
* Μειώνονται κατά 10% αποδοχές που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ το μήνα. Αν κάποιος λαμβάνει 1.900 ευρώ, θα μειωθεί η αμοιβή του έως ότου φτάσει στα 1.800 και όχι περισσότερο. Από τη ρύθμιση απαλλάσσονται τα επιδόματα οικογενειακής κατάστασης και ανθυγιεινής εργασίας.
* Θεσπίζεται ανώτατη δαπάνη 10% επί των συνολικών δαπανών μισθοδοσίας για αμοιβές όπως υπερωριακής εργασίας, υπερεργασίας, εκτός έδρας, οδοιπορικών, καθώς και εργασίας τις εξαιρέσιμες μέρες. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.