Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΛΑΦΟΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΜΕΛΕΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Με δύο νομοσχέδια, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση στη ρύθμιση των ζητημάτων των ΔΕΚΟ, η εξυγίανση των οποίων εντάσσεται στις κατεπείγουσες νομοθετικές υποχρεώσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιανουαρίου...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος της Κυριακής, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ρυθμίσει τα ζητήματα των ΔΕΚΟ με δύο νομοσχέδια.
Το πρώτο θα περιλαμβάνει «οριζόντιες» ρυθμίσεις για το ανώτατο ύψος αποδοχών εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Δημοσίου, το δεύτερο θα αφορά το νέο τοπίο που θα δημιουργηθεί στον τομέα των μεταφορών.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο νομοσχεδίων θα είναι οι μειώσεις αποδοχών με επιβολή πλαφόν. Το ύψος του προς το παρόν συζητείται και πιθανόν να κινηθεί στο επίπεδο των 2.500-3.000 ευρώ καθαρών αποδοχών.

Σχεδιάζονται επίσης η επιβολή ενός κοινού πλαισίου λειτουργίας όλων των ΔΕΚΟ και οι προβλέψεις για τις μετατάξεις.

Ιδιότυπος εμφύλιος

Η επερχόμενες αλλαγές στις ΔΕΚΟ αναμένεται να φέρουν το κυβερνών κόμμα αντιμέτωπο με... τον ίδιο του τον εαυτό.

«Με ποιο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ να πρωτοσυγκρουστώ;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά την προηγούμενη Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς από βουλευτές του κόμματός του γιατί δεν κόβει «'μαχαίρι' τα φαινόμενα εργαζομένων στον ΟΣΕ ή στον ΟΠΑΠ με ετήσιες αποδοχές 100.000 και 120.000 ευρώ;»

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια προσέγγισης των συνδικαλιστικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ που δραστηριοποιούνται σε νευραλγικής σημασίας ΔΕΚΟ.

O Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Καρχιμάκης ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα σειρά επαφών με συνδικαλιστικά στελέχη και είχε συνομιλίες με τον κ. Ν.Φωτόπουλο, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, την προηγούμενη Τετάρτη.

Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να κατορθώσει να περάσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις όχι χωρίς αντιδράσεις, αλλά τουλάχιστον χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα παράλυσης του δημόσιου τομέα -κάτι που στην ουσία θα αποτελέσει μείζονα απειλή για την επιτυχία του προγράμματος τους αμέσως επόμενους μήνες.

* «Θα πρέπει πολύ σύντομα με το συνδικάτο να καθήσουμε και να δούμε πώς θα γίνει η επιχείρηση πιο αποδοτική. Eάν δεν το κάνουμε αυτό, η επιχείρηση δεν θα σταθεί στα πόδια της. Tο μέλλον της ΔEH δεν είναι για μένα προφανές. Θα πρέπει να το σχεδιάσουμε με τα νέα δεδομένα για να μην καταντήσουμε Oλυμπιακή ή OΣE» δηλώνει ο επικεφαλής της ΔEH κ. Aρθούρος Zερβός στην Καθημερινή της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.