Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:ΜΟΝΙΜΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Οι διαρθρωτικές αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι δεσμευτικές, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου» , τόνισε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε τριάντα βουλευτές του ΠΑΣΟΚμε τους οποίους συζήτησαν την πορεία της οικονομίας και τα δεδομένα του νέου προϋπολογισμού. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «οι υπουργοί θα πάρουν πάνω τους την υπόθεση...

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κατατεθεί πέντε νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων αυτά για το φορολογικό και τα κλειστά επαγγέλματα.
«Με ποιόν σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ να χτυπηθούμε πρώτα», φέρεται να διερωτήθηκε ο υπουργός οικονομικών όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του επισήμαναν ότι υπάρχουν ακόμη υψηλόμισθοι στον ΟΣΕ και τον ΟΠΑΠ.
Αναφερόμενος το θέμα της υπερχρέωσης των αγροτών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η τρόικα ζήτησε τον εξορθολογισμό της Αγροτικής Τράπεζας, γιατί δεν μπορεί να αντέξει στον ανταγωνισμό, όμως η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να αποχωρήσει η ΑΤΕ από όλες τις συμμετοχές της και να συγκροτηθεί ένας τραπεζικός πόλος, με το ένα μέρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο διαχωρίζεται και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα το προεδρείο της ΟΤΟΕ κα ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, στη συνάντηση τέθηκαν οι κοινές θέσεις Ομοσπονδίας και Συλλόγου, για τη συνέχιση του ρόλου της Αγροτικής στο πλαίσιο ενός δημόσιου πυλώνα τραπεζών, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Επίσης, ανέφεραν ότι στην περίπτωση μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων και συρρίκνωσης των εργασιών της τράπεζας, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι πριν ληφθούν οι αποφάσεις για την τράπεζα θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, ο υπουργός δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τον διοικητή της ΑΤΕ, Θεόδωρο Πανταλάκη, και θα συστήσει την άμεση έναρξη διαλόγου με τον σύλλογο των εργαζομένων, με στόχο την αναζήτηση λύσεων. Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων επισημαίνεται ότι αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της, προκειμένου να αξιολογήσει συνολικά τις θέσεις του υπουργού, να σταθμίσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις.
Αύριο θα συνεδριάσει το πρωί στην Βουλή για τα ίδια θέματα των αλλαγών και του προϋπολογισμού, ο διευρυμένος κοινοβουλευτικός τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.