Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΠΛΗΡΗΣ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ !...

Κάποια στιγμή εκτιμήθηκε, πως εκεί, στο βάθος – βάθος, φάνηκε μια μικρή αχτίδα φωτός στο θεοσκότεινο τούνελ. Τα συγχαρητήρια, τα μπράβο και τα βραβεία, έρχονταν απ΄ όλες τις πάντες, στον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου για την τολμηρή πολιτική τους, που έριξε το έλλειμμα 6 ολόκληρες μονάδες. Ξαφνικά, ο ουρανός μαύρισε, πάλι, κι άρχισε να ρίχνει καρεκλοπόδαρα.

Η τρίτη επίσκεψη – επιθεώρηση της τρόικας, που συνοδεύτηκε από τον ερχομό των δύο υψηλών εκπροσώπων του ΔΝΤ και τη ΕΕ, αποδείχτηκε …μακρύτερη και φαρμακερή ! Τα ξεμυτισμένα κεφάλια δέχτηκαν δυνατά χτυπήματα – προσταγή να μαζευτούν και στα ξανανοιγμένα στόματα μπήκε φίμωτρο : σκάστε και δουλέψτε !...

Δεν άφησαν τίποτα όρθιο, δεν έδωσαν κανένα περιθώριο, δεν έβαλαν δράμι, νερού, στο κρασί τους. Κατακεραύνωσαν τα πάντα, σκλήρυναν στα πάντα, περιέλαβαν τα πάντα, στη δική τους άποψη, στη δική τους επιδίωξη, στη δική τους προοπτική.
Ανέτρεψαν κάθε ιθαγενές σχέδιο, κάθε εγχώρια σκέψη και πρόταση, αγνόησαν, σε βαθμό ρεζιλέματος, κάθε υπόσχεση, κάθε δέσμευση. Ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού !!!

Την εξαγγελία πως «δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών» την έκαναν σκόνη, επιβάλλοντας την αφαίμαξη, όχι μόνο στις ΔΕΚΟ, μα και σ΄ όλο τον ιδιωτικό τομέα, (με τις γενικευμένες …ειδικές συμβάσεις), αλλά και πάλι στο στενό δημόσιο, (με το σφαγιαστικό νέο μισθολόγιο).
Τη δέσμευση για τη δημιουργία ενός ισχυρού κρατικού τραπεζικού πυλώνα, την ξεφτίλισαν και τη πρωθυπουργική θέση «το μνημόνιο δεν περιέχει τίποτα για τις τράπεζες, εκεί θα κάνει η κυβέρνηση αυτό που θέλει», την ξέσκισαν, βάζοντας στη νέα έκδοση του μνημονίου, ολόκληρο κεφάλαιο για το τραπεζικό σύστημα, δεσμεύοντας την πολιτική της κυβέρνησης στις κατευθύνσεις τους, που είναι, εντελώς, αντίθετες από τις εξαγγελίες του Γ. Παπανδρέου.
Το αποτελείωμα έρχεται και με την απροκάλυπτη παρέμβαση και την ποδηγέτηση, ακόμα και των πολιτικών σχεδιασμών και επιλογών της κυβέρνησης, όπως π.χ. στο θέμα της «συναίνεσης», όπου οι εντολές είναι κάθετες και αδιαπραγμάτευτες : «η συναίνεση δεν θα ΄ρθει από το Σαμαρά, αυτός αντιπολίτευση είναι, αντιπολίτευση θα κάνει, θα ΄ρθει από την κυβέρνηση, γι αυτό κόφτε τα περί του παρελθόντος, καταπιείτε την εξεταστική για την οικονομία και κλείστε, όπως – όπως, τις υπόλοιπες !...».
Κάτι …μπροστάρηδες, σαν το Λοβέρδο, έχουν την …επιστημονική δυνατότητα, τις κατ΄ ιδίαν και απόκρυφες παραγγελιές των τροικανών, να τις …εκλαϊκεύουν (διάβαζε συνέντευξη στην κυριακάτικη Ελευθεροτυπία : όχι στην εξεταστική για την οικονομία…).

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά η κίνηση του «οχήματος» επιταχύνεται, πλην όμως ο οδηγός ανακαλύπτει πως η πορεία του δεν ελέγχεται από τον ίδιο, αλλά, αποκλειστικά, απ΄ αυτούς, που κάθονται στο …πίσω κάθισμα !...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.