Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ανταγωνιστικότητα ή επιβίωση;

Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ της Κυριακής παραχώρησε ο Υπ. Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος για το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα σχολίασε:

Εδώ και μήνες, βλέπουμε ότι πολλές επιχειρήσεις, προκειμένου να μην προβούν σε απολύσεις, επιχειρούν να έρθουν σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους για μειώσεις μισθών. Δεν είναι ούτε εύκολες ούτε και ευχάριστες αυτές οι καταστάσεις, αλλά απαντούν στο δίλημμα πολλών επιχειρηματιών και εργαζόμενων “μείωση μισθών ή μείωση θέσεων εργασίας”;

Αν θυμάμαι καλά, το ζήτημα της περικοπής των μισθών στον ιδιωτικό τομέα τέθηκε στο τραπέζι ως ένας τρόπος βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας/ελκυστικότητας της ελληνικής Οικονομίας.

Στην Ελλάδα όμως το τελευταίο πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας είναι οι μισθοί των εργαζομένων που είναι έτσι κι αλλιώς χαμηλοί. Φαίνεται λοιπόν ότι το τροπάριο αλλάζει και τώρα η μείωση των μισθών προτείνεταιως μέσο επιβίωσης προβληματικών επιχειρήσεων.

Όπως και να έχει, πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη καθώς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα δουν την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται σημαντικά, βυθίζοντας στην ύφεση την ήδη "νεκρή" αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.