Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κριτική και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο


Σε τεστ αντοχής για το κυβερνών κόμμα εξελίσσεται το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που αύριο συζητείται και ψηφίζεται στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση δέχτηκε βολές για την απόφασή της να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όχι μόνον από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Στις συνεδριάσεις οργάνων του κυβερνώντος κόμματος υπήρξαν επικρίσεις βουλευτών προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, και Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, αναφορικά με το νέο "μαχαίρι" στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και για τις ρυθμίσεις που αφορούν στον ιδιωτικό τομέα.
Βουλευτές μετέφεραν στους υπουργούς ότι το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι χειρότερο απ' ό, τι νομίζουν τα μέλη της κυβέρνησης. Εξέφρασαν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι το Μνημόνιο επικαιροποιείται ερήμην τους (όπως προβλέπει νόμος που ψήφισαν) και δήλωσαν ότι η κυβέρνηση τους φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων, με την απειλή της εξασφάλισης της κάθε δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκε την απόφαση να προωθηθεί το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, λέγοντας ότι ελήφθη προκειμένου να αποφευχθούν κινητοποιήσεις που θα κρατούσαν 20 μέρες.
Νωρίτερα, με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό "Βήμα 99,5" ο βουλευτής του κόμματος Π. Κουρουπλής διατύπωσε ενστάσεις για τη διαδικασία, λέγοντας πως "χρειαζόταν περισσότερος χρόνος" προκειμένου να συζητηθεί πληρέστερα το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Άφησε ανοικτό επίσης το ενδεχόμενο να μην υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο λέγοντας μεταξύ άλλων πως "όλα έχουν ένα όριο και η αξιοπρέπεια του καθενός έχει ένα σημείο  όπου η αντοχή της πλέον καταρρέει".
ΝΔ: Καταψηφίζει εργασιακά, υπερψηφίζει το μαχαίρι στις ΔΕΚΟ

Στη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εργασίας της Βουλής η Ν.Δ. δήλωσε πως θα καταψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και πως θα υπερψηφίσει τις αντίστοιχες για τα μισθολογικά στις ΔΕΚΟ. Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Π. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως η Ν.Δ. "θα στηρίξει μεμονωμένες διατάξεις που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση" προσθέτοντας πως θα ζητήσει την απόσυρση ή τροποποίηση ρυθμίσεων που "βυθίζουν την Οικονομία στη συρρίκνωση και την ύφεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.