Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Λ.ΚΑΤΣΕΛΗ: "ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ"

Τη Λούκα Κατσέλη υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Κάρολος Παπούλιαςπροκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά ενόψει και της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο...
Η κ. Κατσέλη αναφερόμενη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τις εργασιακές σχέσεις, ενημέρωσε τον κ. Παπούλια ότι βρίσκεται "στο τελικό στάδιο" και πως μένουν κάποιες λεπτομέρειες για να ρυθμιστούν, διευκρινίζοντας ότι "αν οι λεπτομέρειες αυτές ρυθμιστούν σήμερα τότε το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη, διαφορετικά την ερχόμενη εβδομάδα".

"Είμαστε σε καλό δρόμο", πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο.

Η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε τη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας "εποικοδομητική" και επισήμανε ότι τον ενημέρωσε "για τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας, καθώς και τη συνεργασία με όλους τους φορείς προκειμένου αυτή την κρίσιμη στιγμή να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.

Απαντώντας, σε σχετική ερώτηση, η κ. Κατσέλη, είπε ότι το μνημόνιο ισχύει, είναι νόμος του κράτους, υπάρχει όμως περιθώριο για βελτιωτικές κινήσεις.

Νωρίτερα κατά την υποδοχή της από τον κ. Παπούλια είχε αναφέρει πως για να προχωρήσουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, θα πρέπει "όλοι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να βάλουν πλάτη".

"Ο διάλογος είναι συνεχής και με τους εσωτερικούς και με τους διεθνείς εταίρους. Είμαστε σε καλό δρόμο, θα τα καταφέρουμε", δήλωσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.