Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

48ΩΡΟ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. με αντικείμενο των διαβουλεύσεων τις λεπτομέρειες του Μηχανισμού Στήριξης. Άγνωστο παραμένει κατά πόσον θα συζητηθεί το θέμα των ευρωομολόγων, στο οποίο τα στελέχη της Ε.Ε. εμφανίζονται διχασμένα. Την ίδια ώρα στη Γερμανία η Μέρκελ τονίζει πως κανείς στην Ευρώπη δεν θα μείνει μόνος του.
Οι λεπτομέρειες θα αφορούν στη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας αλλά και τις προϋποθέσεις συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο Μηχανισμό. Για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, διαπιστώνεται καταρχάς σύγκλιση απόψεων ώστε η τροποποίηση να είναι περιορισμένη για να μη χρειαστούν πολύπλοκες διαδικασίες σε κάθε κράτος και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.
Σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο Μηχανισμό, θα υπάρξει συζήτηση δεδομένων των αντιρρήσεων που έχουν αρκετά κράτη μέλη. Διχασμένες είναι οι απόψεις στα θέματα των ευρωομολόγων και της αύξησης των πόρων του Μηχανισμού και δεν είναι γνωστό κατά πόσον θα συζητηθούν δεδομένης της αρνητικής στάσης που κρατάει η Άνγκελα Μέρκελ.
Θετικά έχει εκφραστεί για το θέμα ο πρόεδρος του Eurogroup, Zαν Κλοντ Γιούνκερ. "Θα ήθελα η Ευρώπη του σήμερα, του αύριο να δείξει τη βούλησή της να κάνει τα πάντα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ", δήλωσε.
Μάλιστα στη Βουλή της Γερμανίας, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Μέρκελ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα που η καγκελάριος της Γερμανίας δηλώνει ότι καμία χώρα δεν θα αφεθεί στην τύχη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.