Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Πράσινο φως για επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας από «ασθενείς» ομάδες Ανησυχητική η άνοδος των ποσοστών φτώχειας Ενισχύονται τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού από το Σεπτέμβριο


Υψηλά ποσοστά φτώχειας, με το 21% των πολιτών να εμφανίζουν εισόδημα κάτω του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, εμφανίζονται στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Την ίδια ώρα, την ίδρυση για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας προβλέπει νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, στα τέλη Αυγούστου.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ακόμη ότι το υπουργείο θα προχωρήσει στην ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, με τη λήξη της τουριστικής περιόδου.
Οι επιχειρήσεις κοινωνικής οικονομίας θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και θα μπορούν να τις ιδρύσουν και να συμμετέχουν ως εταίροι νέοι κάτω 35 ετών, άτομα με αναπηρία, απεξαρτημένοι με χρόνια προβλήματα, πρόσφυγες, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών και άνεργοι κάθε ηλικίας. Προτεραιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα, κόστους 260 εκατομμυρίων ευρώ, θα δοθεί σε περιοχές της χώρας με υψηλή ανεργία.
Οι δράσεις των επιχειρήσεων έχουν τη δυναγτότητα να καλύψουν σχεδόν ολόκληρο το επιχειρηματικό φάσμα. Οι νέοι "κοινωνικοί" επιχειρηματίες θα μπορούν να λαμβάνουν άτοκα δάνεια με μακρά περίοδο αποπληρωμής ενώ θα υπάρχει εγγυοδοσία από το κράτος του συνόλου των κεφαλαίων που θα λάβουν από τις τράπεζες. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αμείβονται με ανώτατο όριο το τριπλάσιο του κατώτατου μισθού.
Στόχος του προγράμματος, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η κοινωνική ένταξη ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.