Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Τέταρτο δρόμο» αναζητεί ο Γιώργος Παπανδρέου

Στην ανάγκη ενός νέου πολιτικού προσανατολισμού αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Christian Science Monitor». Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι ο περίφημος «τρίτος δρόμος» συμβιβασμού του σοσιαλισμού με τον καπιταλισμό απέτυχε, αφού η πίστη στην ικανότητα της αγοράς να αυτορυθμίζεται αποδείχτηκε εσφαλμένη.
Ο "τέταρτος δρόμος" που ευαγγελίζεται ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να διασφαλίζει ότι οι αγορές θα έχουν την ελευθερία να καινοτομούν και να αναπτύσσονται, χωρίς όμως αυτό να γίνεται εις βάρος της Δημοκρατίας. Εξαρτάται από τη λειτουργία υπεύθυνων θεσμών, οι οποίοι θα θέτουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα, αναφέροντας ως παράδειγμα τη σύνοδο των G20 και τον ΟΗΕ.
Αιτιολόγησε τη στροφή στην παγκόσμια διακυβέρνηση επικαλούμενος την παγκοσμιοποίηση των προβλημάτων -όπως Οικονομία, κλιματική αλλαγή και Μεταναστευτικό- η οποία καθιστά αναγκαία  τη διεθνή συνεργασία για την επίλυσή τους.
Το 2011 η επιστροφή στις αγορές
Μιλώντας για την Ευρώπη, τάχθηκε υπέρ της πολιτικής ένωσης και του συντονισμού οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, με στόχο την προστασία των κρατών μελών από την κερδοσκοπία. Όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, σημείωσε ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός και η κρίση δανεισμοί υπήρξε απόρροια πολυετούς οικονομικής κακοδιαχείρισης.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή της Ελλάδας στην αγορά το 2011. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση καλωσορίζει την αγορά ομολόγων από την Κίνα ή οποιονδήποτε άλλο υπεύθυνο επενδυτή.
Ερωτηθείς για την αρνητική επίδραση που έχουν τα οικονομικά μέτρα στη δημοτικότητά του ο Γ. παπανδρέου επανέλαβε ότι στόχος του δεν είναι η επανεκλογή αλλά να αφήσει πίσω του μεταρρυθμιστικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.