Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τι λέει ο Μαγκριώτης για τα διόδια...



Αγαπητοί φίλοι της Κίνησης Ενεργών Πολιτών της Ξάνθης,
Καταρχήν θεωρώ θετική τη δημιουργία της Κίνησής σας. Θεωρώ επίσης θετικό ότι αναγνωρίζετε ότι η Εγνατία Οδός είναι η μεγαλύτερη δημόσια επένδυση (60% κοινοτικοί πόροι και 40% εθνικοί) που έγινε ποτέ στη χώρα μας και για αυτό είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Βορειοελλαδίτες. 
Θέλω επίσης να σημειώσω ότι δεν είναι δική μας ευθύνη το γεγονός, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση για την καταβολή της εθνικής συμμετοχής στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού προχώρησε σε δανεισμούς με υποθήκη τα διόδια της Εγνατίας. Επίσης, δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για το ότι έως τώρα δεν έχουν κατασκευαστεί Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ). Ξέρουμε όμως ότι ...
αυτά όλα πρέπει να αποπληρωθούν. Μάλιστα επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις τις απέναντι στους δανειστές και τη ΕΕ, οι πρώτοι έχουν καταγγείλει τις συμβάσεις των δανείων και η ΕΕ μας παραπέμπει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Η κυβέρνησή μας τοποθετήθηκε με σαφήνεια και ειλικρίνεια πως αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή υποδομή, που παρά τις παραλήψεις και τα λάθη, την στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα, θα πρέπει να προστατευτεί.
Θα πρέπει, όπως πολύ σωστά θίγετε στην ανακοίνωσή σας, η συντήρηση, η ασφάλεια και η λειτουργία της, είναι δίκαιο να πληρώνεται από τους χρήστες. 
Για αυτό:
α. Προχωράμε στους διαγωνισμούς για την κατασκευή των ΣΕΑ
β. Δεν υιοθετούμε την πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης για την κατασκευή 13 σταθμών διοδίων και προχωράμε στην τοποθέτηση ηλεκτρονικών διοδίων. Τα ηλεκτρονικά διόδια είναι πιο λειτουργικά και πιο δίκαια, επίσης έχουν μικρότερο κόστος διαχείρισης.
Τέλος, δεν έχω καταλάβει πως αγαπητοί φίλοι υπολογίσατε το κόστος των διοδίων σε 5 λεπτά ανά χιλιόμετρο, τη στιγμή που έχουμε τονίσει με σαφήνεια, ότι θα είναι 30% φθηνότερα από το κόστος των διοδίων των «συμβάσεων παραχώρησης», το οποίο ανέρχεται σε 4 λεπτά ανά χιλιόμετρο. 
Με εκτίμηση
Γιάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.