Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η Ουγγαρία επιμένει στο "όχι" στο ΔΝΤ...

Η Ουγγαρία επιμένει να λέει «όχι»στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τα μέτρα λιτότητας, που αυτή συνεπάγεται. Η ουγγρική κυβέρνηση ακολουθεί το παράδειγμα της Τουρκίας, που πολύ πρόσφατα απέρριψε την προοπτική μίας νέας δανειοδοτικής συμφωνίας με το ΔΝΤ και της Μαλαισίας, που είχε πρώτη δείξει το δρόμο, αρνούμενη να ακολουθήσει τις συστάσεις του διεθνούς οργανισμού κατά την ασιατική κρίση της δεκαετίας του ΄90.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μιχάλι Βάργκα, αν και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να 
διατηρήσει ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με το ΔΝΤ, δεν προτίθεται να υποκύψει στις πιέσεις για αυστηρή λιτότητα. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας υποδείξει τι οικονομική πολιτική θα πρέπει να ακολουθήσουμε» υπογράμμισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι πολίτες περιμένουν από την κυβέρνηση, και όχι από τους πιστωτές, να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας» συμπλήρωσε.
Η ουγγρική οικονομία, ωστόσο, θυμίζει περισσότερο εκείνη της Λετονίας ή της Ελλάδας, των οποίων το υψηλό χρέος και δημοσιονομικό έλλειμμα και η εξάρτηση από τον εξωτερικό δανεισμό υπερίσχυσαν της αντίθεσής τους στην πολιτική της αυστηρής λιτότητας.
Αναλυτές του Reuters υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν επιμείνει στην άρνησή της για μία συμφωνία με το ΔΝΤ, η Ουγγαρία θα αναγκαστεί να θέσει εφαρμογή το δικό της πρόγραμμα λιτότητας με περικοπές δημοσίων δαπανών και μεταρρυθμίσεις.
Το χρέος της Βουδαπέστης κυμαίνεται κοντά στο 80% του ΑΕΠ και είναι αρκετό μικρότερο από το ελληνικό και οριακά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Είναι, ωστόσο, κατά πολύ υψηλότερο από το τουρκικό χρέος, το οποίο κυμαίνεται στο 45% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.