Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δηλώσεις προέδρου ΕΥΔΑΠ για την Ψυτάλλεια


ΣΚΑΪ.gr

Τη διαβεβαίωση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εφαρμοστεί περιβαλλοντικά επιζήμια λύση για τη διάθεση της λυματολάσπης στην Ψυτάλλεια, έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Σήφης Γλυνιαδάκης.
Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι αν ο προσωρινός ανάδοχος δεν προσκομίσει τις νόμιμες άδειες, δεν πρόκειται να αναλάβει το έργο.
Ο κ. Γλυνιαδάκης διευκρίνισε ότι η προτεινόμενη λύση προβλέπει ξήρανση και καύση των απαερίων της ξήρανσης, τονίζοντας ότι αυτή η λύση είναι αποδεκτή από την Κομισιόν και εφαρμόζεται σε άλλες 12 ευρωπαϊκές χώρες, απαντώντας έτσι στους ισχυρισμούς του νομάρχη και των δημάρχων ότι με την προταθείσα λύση θα γίνεται καύση της λυματολάσπης.
Ο κ. Γλυνιαδάκης ανέφερε ότι οι δύο άλλες λύσεις που προτάθηκαν ήταν η μεταφορά της λάσπης κατά 50% στη χωματερή των Λιοσίων και η ανάμειξή της με μπάζα ώστε να «εδαφοποιηθεί» και το υπόλοιπο 50% σε κάποιο παλιό λατομείο και η άλλη λύση η μεταφορά της λάσπης με βυτία σε εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να καλυφθούν κάποιες εξορύξεις, τονίζοντας ότι και οι δύο αυτές λύσεις είναι «προβληματικές».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κάλεσε τους φορείς που διαμαρτύρονται να κατανοήσουν ότι η λύση που προτείνεται εφόσον είναι περιβαλλοντικά νόμιμη δεν μπορεί να απορριφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.