Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σε 25ετή συμφωνία προχωρούν η Αλουμίνιον και η ΔΕΗ για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας


Σε ένα πλαίσιο συμφωνίας βάσει του οποίου οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανάμεσα στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ και τη ΔΕΗ κατέληξαν – σύμφωνα με σημερινή νεότερή τους ανακοίνωση της η διοίκηση της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Η συμφωνία προβλέπει την προμήθεια της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ από τη ΔΕΗ για 4.710 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως με τιμολόγιο 40,7 €/ΜWh ενώ τις υπόλοιπες ώρες η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ θα καλύπτει τις ανάγκες της αυτοπρομηθευόμενη.
Ο χρονικός ορίζοντας ορίζεται σε 25 έτη, υπάρχει όμως πρόνοια για επαναπροσδιορισμό των όρων μετά την 31/12/2013, ανάλογα με τις τότε υπάρχουσες συνθήκες στην αγορά ενέργειας και των δικαιωμάτων ρύπων CO2. Τέλος ρυθμίζεται η οφειλή της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ προς τη ΔΕΗ με κοινά αποδεκτούς όρους.
Πρόκειται σαφώς για μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς η εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης κατόπιν ελεύθερων διαπραγματεύσεων εξομαλύνει οριστικά τις σχέσεις ανάμεσα στο μεγαλύτερο καταναλωτή Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα και τη ΔΕΗ, προωθεί την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, και αποτελεί σημαντικό βήμα για την ουσιαστική απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.