Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΟI ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟI ΔΡΟΜΟI ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Σε αυτό το αφιέρωμα, θα σας παρουσίασουμε 3 από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο, δρόμους που πρέπει κανείς να σκεφτεί καλά πριν διασχίσει. Δρόμους από όλο το κόσμο, που είναι ξακουστοί για την επικινδυνότητά τους αλλά ταυτόχρονα και την ομορφιά τους. Δρόμους σκαρφαλωμένους σε απόκρημνες πλαγιές, χωμένους μέσα σε βράχους, δρόμους με ατελείωτες φουρκέτες , δρόμους που κόβουν την ανάσα. Μεταξύ αυτών και ο πλέον επικίνδυνος, ένας δρόμος όπου έχουν χάσει τη ζωή τους οδηγού και πεζοί!
1. Ο Δρόμος του Θανάτου! (The Death Road - Βολιβία)-φωτο1Ισως ο πιο επικύνδυνος δρόμος του κόσμου, έχει μήκος 61-69 χιλιόμετρα και οδηγεί από τη πρωτεύουσα της Βολιβίας, La Paz στη πόλη Coroico στην επαρχία Yungas. Εκτιμάται ότι περίπου 200-300 άνθρωποι έχαναν κάθε χρόνο τη ζωή τους σε αυτό το δρόμο, μέχρι το 2006, οπότε ένας νέος σύγχρονος δρόμος προς το Coroico κατασκευάστηκε, οπότε και μειώθηκε κατά πολύ η κίνηση στο “δρόμο του θανάτου”. Ωστόσο, δε διεκόπει! Είναι χωματόδρομος διπλής κυκλοφορίας αλλά μόνο 3m φαρδύς!!! Κάθε τόσο υπάρχουν μικρά ανοίγματα για να περιμένει το ένα αυτοκίνητο το άλλο όταν διασταυρώνονται. Φυσικά δεν υπάρχει μπαριέρα και οι γκρεμοί στο δρόμο φτάνουν το 1km. Ούτε το κλίμα βοηθά καθώς, οι συχνές βροχές κι ομίχλες περιορίζουν την ήδη μειωμένη ορατότητα, λασπώνουν το χωματόδρομο κι ευνοούν τις κατολισθήσεις. Κατασκευάστηκε το 1930 από Παραγουανούς αιχμαλώτους του πολέμου, πολλοί από τους οποίους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών. Οι κινούμενοι στην κατηφόρα οδηγοί, είναι στο αριστερό ρεύμα ώστε να μπορούν να βλέπουν την απόσταση που έχει ο τροχός τους από το γκρεμό και να μην κάνουν στραβοτιμονιά. Όσοι πεζοί ή ποδηλάτες σταματούν, πρέπει να έχουνε το ποδήλατο από τη μεριά του γκρεμού, και όχι το σώμα τους. Μια γαλλίδα κάποια χρόνια πριν είχε κάνει το αντίθετο, και όταν χρειάστηκε να κάνει ένα βήμα πίσω μέσα στον πανικό της να περάσει το θηριώδες φορτηγό, έπεσε στο γκρεμό βάθους 800m. Δυστυχώς δεν γύρισε στη Γαλλία ποτέ να διηγηθεί τις περιπέτειές της...
2. Guoliang Tunnel Road(China)- φωτο2
Ο δρόμος στο βουνό Taihang κατασκευάστηκε από τους χωρικούς. Χρειάστηκε 5 χρόνια για να σκαφτεί το μήκους 1.200 μέτρων τούνελ στο βράχο και πολλοί εργάτες πέθαναν σε ατυχήματα σε αυτή τη περίοδο. Ομως τα έργα συνεχίστηκαν και ο δρόμος δόθηκε στη κυκλοφορία τη 1η Μαίου του 1977. Εχει ύψος 5 μέτρα και πλάτος 4.
3. Stelvio Pass Road Trollstigen(Ιταλία) 
τις Ιταλικές Αλπεις, σε υψόμετρο 2757 μέτρων, κοντά στα ελβετικά σύνορα, με 48 φουρκέτες και καταπληκτική θέα, πρόκειται για ίσως τον ωραιότερο δρόμο με συνεχόμενες φουρκέτες στις Αλπεις. Ισως όχι τόσο επικίνδυνος όσο άλλοι δρόμοι που σας δείξαμε, αν και συνιστάται σε πεπειραμένους οδηγούς, παρ’όλα αυτά κόβει εξίσου την ανάσα όσων των ανεβαίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.