Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο άθλος του Γιώργου!


Με ένα τρυφερό φιλί είπε το «Χριστός Ανέστη» στη σύζυγό του Αντα ο Γιώργος Παπανδρέου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Ακμαιότατος και ουδόλως καταπονημένος από την πολύωρη κωπηλασία παρευρισκόταν κάθε βράδυ από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη βραδιά της Αναστάσεως στις εκκλησίες της Υδρας.] Εναν μεγάλο ναυτικό άθλο πραγματοποίησε ο 58χρονος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τις ημέρες του Πάσχα καθώς μετέβη από την Ερμιόνη στην Υδρα για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης με κανό, ένα κωπηλατικό ταξίδι τεσσάρων ωρών!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα η «Espresso», κωπηλατούσε επί τέσσερις ώρες (!) μέχρι να φτάσει στο γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού καθώς άφησε το αυτοκίνητο στις ακτές της Αργολίδος και συγκεκριμένα στην Ερμιόνη και διένυσε κάνοντας κουπί μια απόσταση 12 ναυτικών μιλίων! Για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλη απόσταση είναι, αρκεί να σκεφτεί ότι με το ταχύπλοο ιπτάμενο δελφίνι της γραμμής χρειάζονται κάτι παραπάνω από είκοσι λεπτά και με μηχανοκίνητη βάρκα τουλάχιστον μισή ώρα.

Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης. Η ώρα ήταν τρεις και κάτι. Μια φάλαγγα πέντε αυτοκινήτων περνά μέσα από τον ήσυχο παραλιακό δρόμο της Ερμιόνης και καταλήγει στο ακριανό καταπράσινο δασάκι που φέρει την ονομασία Μπίστι και βρίσκεται διαγωνίως απέναντι από την Υδρα που αμυδρά φαίνονται τα σπίτια της στο βάθος. Το αμάξι που προπορεύεται είναι ένα ανοιχτόχρωμο υβριδικό Lexus στο οποίο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, πίσω του ένα τζιπ που μεταφέρει ένα μεγάλο μονοθέσιο κανό και ακόμη πιο πίσω τρία συνοδευτικά οχήματα της Ασφάλειας που δεν δίνουν όμως στόχο καθώς δεν έχουν αναμμένους φάρους, ούτε διακριτικά της αστυνομίας. Σταματούν όλα μπροστά στο δασάκι, δίπλα στο εκκλησάκι του Αϊ-Γιάννη. «Πιο πέρα δεν μπορούν να προχωρήσουν τα οχήματα καθώς ο δρόμος μέσα στο Μπίστι είναι μόνο για πεζοπορία» όπως μας λέει ο Κώστας Κουτούβαλης, μόνιμος κάτοικος της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και κατευθύνεται υπό τα διακριτικά βλέμματα των φρουρών του μέσα στο πυκνό δάσος για να αλλάξει ρούχα. Φοράει ισοθερμική φόρμα και [Στην αθέατη πίσω πλευρά του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου φυλασσόταν το προσωπικό τζιπ του πρωθυπουργού όση ώρα ο ίδιος πήγαινε με κανό στην Υδρα, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί.] ι μπαντάνα στο κεφάλι! Το μαντίλι στο κεφάλι είναι απαραίτητο καθώς ο ήλιος του μεσημεριού καίει. Ο καιρός είναι πάρα πολύ καλός. Επικρατεί απανεμιά και στη θάλασσα δεν υπάρχει το παραμικρό κυματάκι. Ιδανικός καιρός για κωπηλασία.

Δύο άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού κατεβάζουν προσεκτικά το κανό από το τζιπ και το ρίχνουν στη θάλασσα. Ο ένας το κρατούσε από μπροστά και ο άλλος από πίσω, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τον κ. Παπανδρέου να πάρει την ιδανική θέση στο κανό. Ο άθλος του Γιώργου Παπανδρέου μόλις ξεκινούσε. Απέπλευσε από την Ερμιόνη γύρω στις 3.40 το μεσημέρι και έφθασε κάνοντας κουπί στην Υδρα λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα. Μάλιστα δεν βγήκε μπροστά στο λιμάνι του νησιού, αλλά λίγο πιο δεξιά, εκεί όπου συνήθως οι λουόμενοι το καλοκαίρι κάνουν μπάνιο. Τέτοια εποχή όμως δεν υπήρχε ψυχή.

Ολη την ώρα που έκανε κανό παρακολουθούσε την πορεία του διακριτικά ένα ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Πάντα από απόσταση, όπως ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Οι λιμενικοί εντυπωσιάστηκαν με την αντοχή του. Πίστευαν ότι κάποια στιγμή θα τους έκανε νόημα να πάνε να τον παραλάβουν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, παρά τα συνεχή και κοπιαστικά ταξίδια των τελευταίων μηνών στο εξωτερικό (αν προσθέσετε τα αεροπορικά μίλια, έχει κάνει τρεις φορές τον γύρο του κόσμου), το καθημερινό άγχος που βιώνει λόγω των συνεχών υποχρεώσεων και διαπραγματεύσεων με ομολόγους του για την έξοδο από την οικονομική ύφεση, αλλά και τη φυσιολογική καταπόνηση ενός άνδρα ηλικίας 58 ετών. Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δεν έδειξε να τον προβληματίζει...

Παρεμπιπτόντως, η σύζυγός του Αντα είχε φτάσει στην Υδρα από τις 11.30 το πρωί με το πλοίο της γραμμής και τον περίμενε στο ξενοδοχείο «Bratsera» που βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από το λιμάνι και κάποτε ήταν εργοστάσιο σφουγγαριών. Λίγο αργότερα θα έφθανε και η κόρη τους Μαργαρίτα που επέστρεψε από το εξωτερικό όπου σπουδάζει. Την ώρα που ο κ. Παπανδρέου κατευθυνόταν προς την Υδρα, οι άνδρες της προσωπικής του φρουράς πήραν το όχημά του και το πάρκαραν στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου που απέχει δέκα χιλιόμετρα από την Ερμιόνη. Το απαστράπτον Lexus παρέμεινε στο πάρκινγκ (που παρεμπιπτόντως δεν φαίνεται από τον δρόμο) μαζί με τα περιπολικά της περιοχής μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

http://www.espressonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.