Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μερικά απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όλοι σε καιρούς κρίσης


Μεσούσης της οικονομικής κρίσης τα οικονομικά όλων είναι σε παρόμοια κατάσταση με αυτά του ελληνικού κράτους. Ακόμα και οι δωρεές για ανθρωπιστικούς σκοπούς έχουν περιοριστεί, ενώ οι προσφορές σε είδη αφορούν ως επι το πλείστον σε μεταχειρισμένα.

Αυτό που οι περισσότεροι ξεχνάμε είναι ότι μπορούμε να βοήθησουμε τον διπλανό, τον γείτονα ή όποιον έχει ανάγκη με ελάχιστο κόστος και δίνοντας μόνο λίγο χρόνο και πολλή αγάπη. Με απλές καθημερινές κινήσεις μπορούμε να ανακουφίσουμε και να ζωγραφίσουμε χαμόγελα στα πρόσωπα των συνανθρώπων μας.

Αφήνουμε το κέρμα στο καρότσι του σούπερ μάρκετ σ' αυτόν που θα μας το ζητήσει όχι ως ελεημοσύνη, αλλά αφού μας βοηθήσει με τα ψώνια.

- Στην περιοχή μας σίγουρα υπάρχει κάποιος που χρειάζεται ένα πιάτο φαγητό. Μαγειρεύουμε μια μερίδα παραπάνω στο καθημερινό φαγητό μας και την πηγαίνουμε στο σπίτι του.

- Τα παιδάκια που πουλούν χαρτομάντηλα γύρω από τις πολύχναστες καφετέριες και πότε δεν κρατούν τα ίδια τα χρήματα, θα γίνονταν πολύ ευτυχισμένα μ' ένα κέρασμα λιχουδιάς που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ.

Στο δήμο ή την ενορία μας προσφέρονται συχνά τρόφιμα και ρούχα για τους αστέγους. Οι δράσεις αυτές χρειάζονται εθελοντές για διαχωρισμό, πακετάρισμα και μεταφορά. Μπορούμε να δώσουμε τα στοιχεία μας και να συμμετέχουμε όποτε χρειάζονται "χέρια".

Αρκετοί ηλικιωμένοι δεν έχουν κανένα συγγενή να τους φροντίζει και να τους βοηθά στις καθημερινές αγγαρείες ή μετακινήσεις. Μπορούμε να προσφερθούμε να κάνουμε εμείς τα ψώνια της εβδομάδας μαζί με τα δικά μας ή να κρατήσουμε μια θέση στο οικογενειάκο κυριακάτικο τραπέζι μας. Η παρέα ίσως είναι αυτό που τους λείπει περισσότερο.

Επιλέγουμε προϊόντα που προσφέρουν μέρος των εσόδων τους σε ΜΚΟ και ευχετήριες κάρτες ή χαρτικά που διαθέτουν στην αγορά αντίστοιχες οργανώσεις και σύλλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.