Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γιατί η Ντόρα σκέφτεται ένα νέο κόμμα;;;


Οσοι μιλούν με τη Ντόρα, το τελευταίο διάστημα, αντιλαμβάνονται ότι αντιμετωπίζει στρατηγικό αδιέξοδο εντός της ΝΔ και όλο και περισσότερο φλερτάρει με την ιδέα να κάνει νέο κόμμα. Το κρίσιμο είναι ότι δεν βλέπει πώς μπορεί να μείνει στη ΝΔ.

Αποδεχόμενη μια πολιτική που δεν πιστεύει και έναν αρχηγό που δεν εκτιμά ή κινούμενη με τρόπο που να αναδεικνύει όλες τις διαφωνίες της; Στην πρώτη περίπτωση τί έχει να περιμένει; Να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και να την κάνει υπουργό; Της φαίνεται αστεία και η..σκέψη ακόμη. Στη δεύτερη περίπτωση κινδυνυνεύει να αντιμετωπίσει κατηγορίες για υπονόμευση από τη σημερινή ηγετική ομάδα.

Και ποιός εγγυάται, άλλωστε, ότι αν χάσει τις επόμενες εκλογές ο Σαμαράς θα παραιτηθεί από την αρχηγία και δεν θα ζητήσει δεύτερη ευκαιρία, όπως έκανε το 2007 ο Παπανδρέου; Στο σενάριο αυτό θα πρέπει να περιμένει 8 χρόνια μήπως και ξαναχάσει ο Σαμαράς, ώστε να διεκδικήσει -στα 63 της πλέον- την ηγεσία! Και ποιός λέει ότι τότε δεν θα κερδίσει ένας πολύ νεώτερός της; Κανείς! Αρα, ως μόνη διέξοδος τώρα φαντάζει η δημιουργία νέου κόμματος. Θα το τολμήσει; Δεν είναι εύκολο. Ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει καταιγίδα επιθέσεων, με βασικότερη εκείνη της αποστασίας. "Η κόρη του Μητσοτάκη αποστάτησε, όπως εκείνος πριν απο 45 χρόνια"!

Σε όλα αυτά θα είχε ένα επιχείρημα και έναν σύμμαχο. Το επιχείρημα: "ο Σαμαράς αποστάτησε από τις αρχές της ΝΔ και έχασε τον μεσαίο χώρο". Ο σύμμαχος: "οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι το κόμμα έχει συρρικνωθεί στο 20%". Αυτές είναι οι σκέψεις... Θα γίνουν πράξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.