Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Να λείπει τέτοια στήριξη


ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 10 σκληρών μέτρων θα απαιτήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την Ελλάδα για να λειτουργήσει ο μηχανισμός στήριξης και να δοθούν δάνεια με επιτόκια χαμηλότερα από εκείνα της αγοράς.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα με τους εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα φανεί πόσο συμφέρει στη χώρα και στους Ελληνες να υποστούν τα δεινά των 10 μέτρων, πέραν των όσων ήδη υφίστανται, και να ζητήσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης ή να συνεχίσουν τον δανεισμό από την αγορά έστω και με υψηλά επιτόκια.
ΑΠΟ ΤΑ 10 μέτρα ήδη η Ελλάδα έχει περιλάβει αρκετά στο φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδια. Γι' αυτό και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «κανείς απολύτως δεν έχει πει, ότι πρέπει να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα το 2010», διότι «έχουμε πάρει πιο πολλά μέτρα απ' ό,τι χρειαζόταν, ώστε να εξασφαλίσουμε την επίτευξη του στόχου».
ΚΑΛΑ για το 2010, αλλά για τα επόμενα χρόνια του τριετούς Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, μήπως χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δηλαδή αυτά που θα ζητήσουν οι εμπειρογνώμονες;
ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ μέτρα θα είναι ιδιαιτέρως οδυνηρά για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, διότι προβλέπεται να εφαρμοστεί και σ' αυτούς η εισοδηματική πολιτική που ήδη εφαρμόζεται στον δημόσιο τομέα, δηλαδή να μειωθούν οι αποδοχές για να βελτιωθεί -που δεν βελτιώνεται έτσι- η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΔΥΝΗΡΑ μέτρα προβλέπει το πακέτο των εμπειρογνωμόνων και για τις συντάξεις. Συστήνονται περικοπές, τις οποίες ήδη έχει υιοθετήσει με το νομοσχέδιό του το υπουργείο Εργασίας, χωρίς να αποκλείονται πιέσεις και για άλλα μέτρα.
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ των εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό το εκφράζει... αυθεντικά ένα μέλος της τριμερούς, ο κ. Μαζούχ Κλάους, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος στις 7 Ιανουαρίου 2010 είχε γνωμοδοτήσει ότι «με 720 ευρώ τον μήνα δεν περνάει άσχημα ο συνταξιούχος στην Ελλάδα». Προκάλεσε όπως ήταν φυσικό οργή αυτή η δήλωση.
ΑΝ Μ' ΑΥΤΟ το πνεύμα του κ. Μαζούχ Κλάους έρχονται στην Αθήνα οι τεχνοκράτες του συγκροτήματος στήριξης, τότε να λείπει η διαβόητη στήριξη, που θα καταλήξει να είναι χειρότερη λύση από τα υψηλά επιτόκια της αγοράς. Εκτός και αν είμαστε πρόθυμοι να αναφωνήσουμε: «Σφάξε με αγά μου, ν' αγιάσω»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.