Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Βαρίδι είναι και ο Σαμαράς‏...


Από τον Μάριο Σπηλιόπουλο


Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ, ο Σαμαράς, είναι παλιός. Γεράκος (και δυστυχώς το πρόβλημα δεν ηλικιακό είναι δυνατότητας προόδου). Ανήκει στην ίδια κατηγορία των Ελλήνων πολιτικών που έφεραν την Ελλάδα στα σημερινά χάλια. Μια χώρα με αδυναμία να ανταπεξέλθει στις τρέχουσες υποχρεώσεις της, αδυναμία να δανειστεί, αδυναμία να παράξει και πάνω από όλα, αδυναμία να αναπτυχθεί υγιώς. Μια γέρικη αδυναμία γενικώς. Ο λόγος είναι απλός.
Αυτή η κατηγορία των παλιών Ελλήνων πολιτικών (Γιώργος Παπανδρέου, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλέκα Παπαρήγα, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Καρατζαφέρης κ.α.) δεν ξέρουν τι να κάνουν και πως να το κάνουν.
Δεν ξέρουν να επιλέγουν συνεργάτες, δεν έχουν όραμα ανάπτυξης, δεν έχουν ιδέα πως 
να αξιοποιήσουν ό,τι καλό έχουμε, δε γνωρίζουν ούτε θέλουν να μάθουν την αλήθεια, αν τους την πουν κατά λάθος δεν την κατανοούν για να την πουν παραπέρα, δεν έχουν αίσθηση του παγκόσμιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τρέμουν για την επιβίωση των εαυτών τους, των οικογενειών τους, των ομάδων τους και των κομμάτων τους. Ζουν για τις επόμενες εκλογές τρέμοντας μήπως ξεσηκωθούν οι πολίτες και χάσουν τα προνόμια τους.
Ξέρουν μόνο πως να κάνουν πονηρίες παλαιο-ελληνικού τύπου στυλ Καραγκιόζη: "Να κρύψουμε λίγο το έλλειμμα, μετά να το φουσκώσουμε για να ξεφουσκώσει χωρίς να κάνουμε τίποτα... Να μειώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ανεξαρτήτως απόδοσης για να μη χάσουμε τις εκλογές... Να μην απολύσουμε κανένα δημόσιο υπάλληλο για να μη χάσουμε την ΑΔΕΔΥ... Να ρίξουμε λεφτά στις κατασκευές για να κάνουμε ανάπτυξη (υπο-ανάπτυξη) και να έχουμε και τα μέσα με το μέρος μας σε αυτές τις δύσκολες εκλογικά μέρες... Να ανοίξουμε τα κλειστά επαγγέλματα μόνο στα χαρτιά... Να επανιδρύσουμε το κράτος πάλι στα χαρτιά... Να μην διορίσουμε κάνεναν άλλον πια στο Δημόσιο εκτός από τους δικούς μας φυσικά... Να κοροϊδέψουμε τις τράπεζες του εξωτερικού, αυτούς τους κουτόφραγκους, ακόμη μια φορά, να κηρύξουμε πτώχευση και να φύγουμε με τα λεφτά στη Βραζιλία...
Άλλωστε αυτοί μας υποχρέωναν να παίρνουμε μίζες από την Siemens και να αγοράζουμε εξοπλιστικά από την Γαλλία και τη Γερμανία... Μας χρωστάνε... Α! Και να μη ξεχάσω και τις πολεμικές αποζημιώσεις..." Άχρηστοι του κόσμου ενωθείτε και στεγαστείτε στη Βουλή των Ελλήνων. Άλλωστε εκπροσωπείτε κάποιους άλλους άχρηστους ψηφοφόρους-καραγκιόζηδες που επίσης νομίζουν ότι θα μπορούν να κλέβουν για πάντα και να ευημερούν. Αδιάφορο αν θα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Εμείς να μάστε καλά. Τα ζαρωμένα και γέρικα καραγκιοζάκια. Δεν είναι αυτοί οι τύποι η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.