Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εξαρθρώνεται ο Επαναστατικός Αγώνας;



AddThis Social Bookmark Button
Στις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις προέβη το βράδυ του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ,  προαναγγέλοντας ουσιαστικά ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες μέρες στο μέτωπο της τρομοκρατίας. Μέχρι στιγμής, ανακρίνονται στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία τουλάχιστον έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και μία ή δύο γυναίκες που φέρονται ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, πιθανόν του Επαναστικού Αγώνα....
Όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αστυνόμος Αθανάσιος Κοκαλάκης, προσήχθησαν αρχικά τέσσερα άτομα, ενώ έγιναν και κατ' οίκον έρευνες και κατασχέθηκε υλικό που μεταφέρθηκε για εξέταση στην εγκληματολογική υπηρεσία.
klj
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι προσαχθέντες θεωρούνται μέλη μίας από τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Οι συλλήψεις έγιναν τα ξημερώματα, μεταξύ 12.00 και 05.00, σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων η Γλυφάδα και η Νέα Ιωνία.  Τα άτομα που συνελήφθησαν αρχικά ήταν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας  30-40 ετών. Οι δύο άνδρες είναι άτομα γνωστά στον αντεξουσιαστικό χώρο, τα οποία έχουν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν. Στο διαμέρισμα μάλιστα της Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις από προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα. Έχει ερευνηθεί ακόμα ένα σπίτι στη Γαλάζια Ακτή και άλλα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Σε άλλο διαμέρισμα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, βρέθηκαν περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως κομμάτια εκρηκτικών μηχανισμών. Οι έρευνες είχαν ενταθεί τις τελευταίες τρεις μέρες και ουσιαστικά αποτελούν συνέχεια του ανθρωποκυνηγητού που έχει εξαπολυθεί μετά τη συμπλοκή της Δάφνης και τον θανάσιμο τραυματισμό του Λάμπρου Φούντα. Η αστυνομία προχώρησε λίγο αργότερα σε σύλληψη και πέμπτου ατόμου, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι προσαγωγές δεν έχουν εξελιχθεί σε συλλήψεις, αλλά αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια της μέρας θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τους αρμόδιους εισαγγελείς οι οποίοι εποπτεύουν τις έρευνες.

Το υλικό που έχει κατασχεθεί συγκρίνεται με υλικό που έχει βρεθεί στους τόπους τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και στους χώρους που έχουν ερευνηθεί στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει συσχετισμός.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε: "Κάθε θετική εξέλιξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δεν μπορεί παρά να έχει την καθολική συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.