Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ...


Ρεπορτάζ : Διονύσης Νασόπουλος
(από ΤΑ ΝΕΑ)

Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη, όπως αναγνωρίζουν επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ωστόσο δεν προτίθεται να καταφύγει σε πειθαρχικά μέτρα, όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, και αναμένει από... 
την πρώην υπουργό να αποφασίσει εκείνη προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί.
Το μήνυμα της Ρηγίλλης είναι ότι η κ. Μπακογιάννη θα αναλάβει ακεραία τη ευθύνη για ό,τι μέλλει γενέσθαι, στην περίπτωση που δεν αλλάξει πορεία. Κορυφαία στελέχη του κόμματος λένε ότι στην πραγματικότητα η κομματική ηγεσία την ωθεί στην έξοδο, αλλά δεν επιθυμεί την «ηρωοποιήση» της πρώην υπουργού με μια διαγραφή. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαμαράς έχει καταλήξει πλέον ότι θα κινηθεί χωρίς την Ντόρα Μπακογιάννη, ανεξάρτητα εάν η βασική αντίπαλός του βρίσκεται εντός ή εκτός κόμματος.Η απουσία της πρώην υπουργού από την αυριανή συνεδρίαση και κυρίως η προσπάθεια να εμφανιστεί αυτή η απόφαση ως πολιτική κίνηση κατά της ηγεσίας, για πολλούς στη Ρηγίλλης είναι «η τελευταία σταγόνα πριν ξεχειλίσει το ποτήρι».
Η οργισμένη αντίδραση του κομματικού επιτελείου, με non parer που επικρίνει ανοικτά την κ. Μπακογιάννη για τη στάση της, αποτελεί για τα περισσότερα στελέχη σαφέστατη ένδειξη ότι «το γυαλί όχι μόνον έχει ραγίσει, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια επανακόλλησης». «Στο επόμενο επεισόδιο θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση και είναι προφανές ότι η κ. Μπακογιάννη θα βρίσκεται τότε απέναντι στο κόμμα» σχολίαζε χθες στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, μεταφέροντας ουσιαστικά και το βαρύ κλίμα που επικρατεί στη Ρηγίλλης.
Αποφασισμένη να συνεχίσει τον «ψυχρό πόλεμο» με την κομματική ηγεσία, εμφανίζεται από την πλευρά της και η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως έδειξε και με την άμεση ανταπάντησή της στην αντίδραση της Ρηγίλλης. Η ειρωνική αναφορά στη... «φαιά ουσία» του κομματικού επιτελείου έκανε το κλίμα ακόμη πιο εκρηκτικό. Κομματικά στελέχη ερμήνευσαν την κίνηση ως «πρόκληση» που αποσκοπεί να δοκιμάσει τις «αντοχές» της Ρηγίλλης, ενώ συνεργάτες της τονίζουν ότι η πρώην υπουργός «θα επιμείνει να παρουσιάζει τις πολιτικές θέσεις της και να μιλάει πολιτικά».
Τελεσίγραφο από Σαμαρά
«Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της Κ.Ε., δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία “νομής” κομματικής εξουσίας.
Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια... Τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας. Και η απόφαση αυτή είναι πανίσχυρη και αδιαπραγμάτευτη! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλει τα όργανα του κόμματος» ήταν η σκληρή απάντηση που έδωσε ο Αντ. Σαμαράς στην Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας χθες το απόγευμα στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στην Κοζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.