Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο ΘΕΡΜΟΤΕΡΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1880


Aπο ΤΟ ΒΗΜΑ Online

Ο Μάρτιος του 2010 ήταν ο θερμότερος από τότε που άρχισε η επίσημη καταγραφή των θερμοκρασιών το 1880, ανακοίνωσε η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ)...


Ακόμα, το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου ήταν το τέταρτο πιο ζεστό πρώτο τρίμηνο έτους στην ιστορία.

«Συνθήκες θερμότερες των συνηθισμένων κυριάρχησαν στη Γη, ειδικά στη βόρεια Αφρική, τη νότια Ασία και τον Καναδά» αναφέρει ανακοίνωση της NOAA που αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην άνοδο συνετέλεσε το φετινό μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Η συνδυασμένη παγκόσμια μέση θερμοκρασία που καταγράφηκε στην επιφάνεια της ξηράς και της θάλασσας τον περασμένο μήνα ήταν 13,5 βαθμοί Κελσίου, 0,77 βαθμούς μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα (12,7 βαθμοί).

Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία των ωκεανών το Μάρτιο του 2010 ήταν η μεγαλύτερη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο Μάρτιο από το 1880, ενώ η μέση παγκόσμια θερμοκρασία στην ξηρά ήταν η τέταρτη υψηλότερη στην ιστορία των Μαρτίων.

Το Θιβέτ γνώρισε το δεύτερο θερμότερο Μάρτιο από το 1951 (όταν άρχισαν οι καταγραφές θερμοκρασιών στην περιοχή αυτή) και στο Δελχί επίσης καταγράφηκε ο δεύτερος πιο ζεστός Μάρτιος από το 1901, όταν άρχισε η καταγραφή της θερμοκρασίας στην Ινδία.

Υπήρξαν πάντως και περιοχές όπου η θερμοκρασία ήταν φέτος το Μάρτιο χαμηλότερη του μέσου όρου, όπως π.χ. στην Μογγολία, την ανατολική Ρωσία, τη βόρεια και δυτική Ευρώπη, τη βόρεια Αυστραλία, τη δυτική Αλάσκα και τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Εξάλλου, για 17ο συνεχόμενο Μάρτιο η κάλυψη του πάγου στην Αρκτική υπήρξε κάτω του μέσου όρου, μια ένδειξη για την επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Συγκεκριμένα, οι αρκτικοί πάγοι είχαν τον προηγούμενο μήνα συνολική έκταση 15,1 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων, 4,1% μικρότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1979-2000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.